Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος... Για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας ο Στρος Καν

Κατηγορίες για συμμετοχή  σε κύκλωμα μαστροπείας απαγγέλθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, κατά του  πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, για την υπόθεση μαστροπείας  του ξενοδοχείου “Κάρλτον”.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσε τη Δευτέρα στη Λίλλη σχετικά  με την υπόθεση δκτύου πορνείας, όπου και ισχυρίστηκε για ακόμη  μία φορά πως είναι αθώος.

 «Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ένοχος των πράξεων αυτών και ότι ποτέ δεν είχε την παραμικρή υποψία ότι οι γυναίκες που συναντούσε θα μπορούσαν να ήταν πόρνες," δήλωσε ο Richard Malka, ένας από τους δικηγόρους του.


Ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, αν και παραδέχτηκε τη συμμετοχή  του στο δίκτυο πορνείας σε ορισμένα πάρτι που έγιναν, όπου σε ένα  από αυτά φαίνεται να πήραν μέρος  γυναίκες που πέταξαν από την  Ουάσινγκτον για να τον δασκεδάσουν, ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής του  ΔΝΤ, εντούτοις αρνήθηκε την όποια  πληρωμή των συγκεκριμένων συνοδών.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε  ότι η ερωτική συνεύρεση με πόρνες στη Γαλλία δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά οι εισαγγελείς ζητούν από τον  Σρος Καν να αποδείξει ότι δεν  γνώριζε για το δίκτυο πορνείας που  έκλεινε τα διάφορα events και το οποίο εκμεταλλευόταν διάφορα εταιρικά κεφάλαια, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες, αλλά και πρόσωπα της αστυνομίας που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο εν λόγω δίκτυο πορνείας στη Λίλλη. Ο Στρος Καν από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα πως επρόκειτο για πόρνες, καθώς στο κύκλωμα τον μύησαν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η υπόθεση είχε αρχικά κλητευτεί για το πρωί της Τετάρτης, όπου θα εξεταζόταν για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών». Παρόλα αυτα, δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τους λόγους που η ακρόασή του έγινε νωρίτερα. Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με κάθειρξη πέντε έως είκοσι ετών.

Οι δικηγόροι του Στρος  Καν, τέλος, την Τετάρτη θα βρεθούν  στη Νέα Υόρκη για την εκδίκαση της υπόθεσης με την καμαριέρα  του Sofitel, η οποία ισχυρίζεται πως αποπειράθηκε να τη βιάσει.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου