Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Φρικτό έγκλημα στο Ρέθυμνο Βίασαν και σκότωσαν 74χρονη για 1.460 ευρώ...

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, η δολοφονία της 74χρονης Ρεθυμνιώτισσας Ελένης Πολιουδάκη, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία.

Οι δύο δράστες, ένας 28χρονος Ρεθυμνιώτης και ένας 23χρονος Ρουμάνος μετά την τετράωρη απολογία τους στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Αυτό που σοκάρει είναι οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας της 74χρονης, όπως αποκαλύφθηκαν από τους ίδιους τους δράστες.


Ο 28χρονος δήλωσε μετανιωμένος ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου και υποστήριξε για μία ακόμα φορά ότι ο ίδιος πήγε στο σπίτι της οικογένειας Πολιουδάκη, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθήσει τον 23χρονο φίλο του, που του είχε προτείνει να πάνε στο σπίτι, επειδή γνώριζε – κατά τις καταθέσεις – ότι η οικογένεια έχει οικονομική επιφάνεια.

Ο Ρεθυμνιώτης είπε ότι οι δύο άντρες, μαζί με τη σύζυγο του 23χρονου Ρουμάνου και δύο ακόμα κοπέλες, βρίσκονταν από νωρίς μαζί και είχαν πάει σε ερημική τοποθεσία όπου μέσα στο αυτοκίνητό του άκουγαν μουσική και έπιναν ούζο. Όταν πλέον η βραδιά τους τελείωσε, πήγαν τις κοπέλες και τη σύζυγο του 23χρονου σπίτια τους και έφυγαν με προορισμό την περιοχή του Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο.

Ο 28χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν οι δύο άντρες στο σπίτι, με τον 23χρονο – όπως είπε – να χρησιμοποιεί ένα καλώδιο κεραίας για να κατέβει από την ταράτσα στο μπαλκόνι. Στη συνέχεια, ενώ ο ίδιος νωρίτερα κρατούσε τσίλιες, ο 23χρονος συνεργός του τον ειδοποίησε και μπήκε και αυτός στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Υποστήριξε ότι ο συνεργός του ήταν αυτός που έδεσε, φίμωσε και κακοποίησε με ένα αντικείμενο την 74χρονη ενώ ο ίδιος έψαχνε σε διάφορους χώρους του σπιτιού για να βρει χρήματα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι δύο άντρες έφυγαν από το μπαλκόνι, όταν άκουσαν το κουδούνι του σπιτιού να χτυπάει.

Ηταν ένας γείτονας της ηλικιωμένης γυναίκας που ακούγοντας θόρυβο έσπευσε να ελέγξει αν γίνεται κάτι ύποπτο, όμως, επειδή δεν πήρε απάντηση, επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι δύο άντρες βρήκαν στο σπίτι της 74χρονης περίπου 1460 ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν την επόμενη ημέρα, όπως είπαν στις δικαστικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος Ρουμάνος επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον Έλληνα συνεργό του. Όπως ισχυρίστηκε, ήταν ο Ρεθυμνιώτης εκείνος που πρότεινε να πάνε στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψουν και είπε ακόμα πως ο 28χρονος φίμωσε και έδεσε την άτυχη 74χρονη, όσο ο ίδιος την κρατούσε ακινητοποιημένη στο κρεβάτι της. Ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να σκοτώσουν την 74χρονη, αλλά μόνο να τη ληστέψουν και υποστήριξε ότι φεύγοντας από το σπίτι – πιο συγκεκριμένα από το μπαλκόνι – άκουσε την άτυχη γυναίκα να κάνει θόρυβο, άρα υποστήριξε πως ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο 23χρονος υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι έχοντας καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ ήταν πολύ ζαλισμένος και δεν θυμόταν πολλά από όσα είχαν γίνει. Είπε πως μετάνιωσε για όσα έγιναν, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο 28χρονος αρνήθηκαν πως είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας Πολιουδάκη στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και είχε γίνει μία ακόμα κλοπή.

Πριν ξεκινήσει η απολογία των δύο κακοποιών, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και συγχωριανοί της Ελένης Πολιουδάκη, οι οποίοι θέλησαν να αποδοκιμάσουν τους δύο δράστες. Ωστόσο, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είχε φροντίσει για την ύπαρξη αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια, ενώ μετά το τέλος της απολογίας των δύο αντρών και την προφυλάκιση τους, ο 23χρονος και 28χρονος φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του κτηρίου, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις σε βάρος τους.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου