Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κοινό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ κατά Βορίδη για τα ταξί

Πολιτικές κόντρες  προκαλεί για ακόμη μια φορά άλλο ένα σχέδιο νόμου για τις άδειες των ΤΑΞΙ. Αυτή τη φορά φαίνεται πως  στο ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί κοινό  μέτωπο απέναντι στο νομοσχέδιο Βορίδη, μετά από την εκτενή συζήτηση για  το θέμα που έγινε κατά την συνάντηση  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους των μελών της  κυβέρνησης που προέρχονται από  το ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην συζήτηση συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατέθεσε την άποψη πως το νομοσχέδιο Βορίδη, αντί να ανοίγει το επάγγελμα  το κλείνει και χαρακτήρισε κοινωνικά  άδικο το σχέδιο νόμου που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο.


Λίγο πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον πρωθυπουργό για το θέμα. Στην συζήτησή τους ο κ. Βενιζέλος  επισήμανε την ανάγκη να δοθούν νέες άδειες, αλλά και να υπάρξει πρόβλεψη για τα τουριστικά εννιαθέσια ΤΑΞΙ, κατά τα πρότυπα ξένων χωρών.

Οι αποστάσεις που κράτησε η Ευρωπαική Επιτροπή για το νομοσχέδιο Βορίδη, όπως αυτό πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο  της προηγούμενης εβδομάδας, πυροδότησε προβληματισμούς στο κόμμα του  ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε  αν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που χειρίστηκαν το θέμα, έθεσαν υπ’ όψιν της Τρόικας το τελικό σχέδιο νόμου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε  πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν  είναι «νομοσχέδιο Βορίδη, αλλά νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου».

Στο υπουργικό  συμβούλιο που συνεδρίασε την  προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ραγκούσης  είχε καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, ενώ  υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν εκφράσει αμφιβολίες.

Με την  τελευταία εξέλιξη το νομοσχέδιο για τα ταξί, το οποίο συμπληρώνει  ένα χρόνο συνεχών αλλαγών  και επεξεργασίας, για πρώτη φορά δεν γίνεται αντικείμενο έριδας μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Με αυτόν  τον τρόπο ο νέος πρόεδρος ήθελε  ακόμη μια φορά να στείλει μήνυμα συστράτευσης και ενότητας σε όλες τις τάσεις μέσα στο κόμμα, είτε αυτές  τον υποστήριξαν στην εκλογή του, είτε στάθηκαν απένταντι… 

Αργά το βράδυ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Μάκης  Βορίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στις ρυθμίσεις. Ο ίδιος  νωρίτερα είχε αναφέρει πως το 90% του  περιεχομένου είναι ρυθμίσεις που  πρέπει να εφαρμοστούν, με βάση τις  υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την Τρόικα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου