Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η κοινή γνώμη αξιώνει από την ΝΔ... "Μαζέψτε" Χαλά και Βλάχο, όπως τον Λυμπερόπουλο!

Παρά την ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι συνδικαλιστές δεν αλλάζουν την απόφαση για απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ.

"Η απεργία συνεχίζεται" επισήμανε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι η απόφαση για υλοποίηση της απεργίας ελήφθη ομοφώνως.


Σύμφωνα με τον Αντώνη Νταλακογιώργο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η συνάντηση με της Κυριακής με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Κουτρουμάνη απέβη άκαρπη.
Η εξέλιξη θέτει προ των ευθυνών της τη ΝΔ, καθώς τόσο ο Γιάννης Χαλάς, γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, όσο και ο επικεφαλής της ΠΕΠΕΝ Γιώργος Βλάχος είναι στελέχη της παράταξης της οποίας ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, η οποία -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα επωμιστεί το κύριο βάρος της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές.

Με δεδομένο ότι ήδη η Μεγάλη Εβδομάδα χάνεται για αρκετά νησιά, όχι μόνο από τουριστικής πλευράς αλλά ακόμη και σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης όπως καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα (υπενθυμίζεται ότι πολλά νησιά καλύπτονται μόνο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα) η κοινή γνώμη είναι λογικό πλέον να περιμένει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από το κόμμα της ΝΔ. Στην υπόθεση των ιδιοκτητών ταξί που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις το καλοκαίρι με επικεφαλής τον προερχόμενο από τη ΝΔ συνδικαλιστή κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, θυμίζουμε ότι ήταν η ΝΔ επισήμως που παρενέβη διαγράφοντάς τον από την παράταξη... 

Σημειώνεται ότι η θέση της ΝΔ για ένα από τα βασικά αιτήματα της ΠΝΟ είναι να μην ενταχθεί ο Οίκος του Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, όπως ακριβώς ζητούν οι συνδικαλιστές.

Η ΠΝΟ απέρριψε την πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για συνάντηση στις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. "Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως πρόϋπόθεση την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο ήμασταν αντίθετοι από την αρχή" εξήγησε ο κ. Νταλακογιώργος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε ότι η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι να ενταθούν οι κινητοποιήσεις. "Συζητήσαμε πως θα προετοιμάσουμε τον τρόπο που θα διασφαλίσουμε την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων με κλιμάκια σε κάθε λιμάνι" τόνισε ο κ. Νταλακογιώργος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «έγινε Εκτελεστική, η οποία επιβεβαίωσε την απόφαση που είχαμε πάρει. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Μετά τις συζητήσεις με την κυβέρνηση δεν δόθηκε πραγματική λύση -ή μάλλον καμία λύση».

«Ούτε και για το σοβαρότατο θέμα του Οίκου του Ναύτου, που είναι ξεκάθαρο ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά με την προσπάθεια που κάνουν να μπούνε στον ΕΟΠΥΥ ακόμη υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες. Αυτό που ζητήσαμε είναι να παραμείνει ο Οίκος Ναύτου όπως είναι και, αν αργότερα διαπιστωθεί ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι καλές, να το ξανασυζητήσουμε» συμπλήρωσε ο γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ, αναφέρεται: «Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της επαναβεβαίωσε την προηγούμενη, από 2 Απριλίου 2012 απόφασή της για κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 και λήξη την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00».
 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου