Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

«Δεν θα ανεχτούμε ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»!!!

Να, ποιοι διοικούν την Θράκη
Αυτό -αλλά και έτερα άκρως προκλητικά- δηλώνει ο τουρκόφρονας δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»), Ιμπραήμ Σερήφ. Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η τουρκόφρονη «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης στο θέμα των...
... νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη -με υπογραφές από τους κηδεμόνες- ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση.

Όπως τόνισε, «σε αυτά τα σχολεία, καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ.

» Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας, πάντα τους το λέμε.

» Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα, είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο».
 
ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου