Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Κύπρος «Ρίχνει τα τείχη» για τον Παύλο Κοντίδη και τιμά τον πρώτο Κύπριο Ολυμπιονίκη

Λευκωσία: Με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυπριακή Πολιτεία τίμησε την Παρασκευή τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου, τον Παύλο Κοντίδη.

Η παρασημοφόρηση του Παύλου Κοντίδη έγινε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία πολιτικών, αθλητικών παραγόντων και άλλων επισήμων, καθώς και της οικογένειας του Παύλου.


Ενωρίτερα ο Παύλος Κοντίδης και η οικογένειά του είχαν γίνει δεκτοί από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ακόμα και Τουρκοκύπριοι έχουν επικοινωνήσει για να πουν ότι είναι περήφανοι για αυτό το κατόρθωμα του Παύλου.

Είπε εξάλλου πως ο Παύλος Κοντίδης σήκωσε ψηλά στις νεανικές του πλάτες ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την Κύπρο μας και πως η μεγάλη αυτή επιτυχία του ήλθε να αναπτερώσει το ηθικό του λαού μας σε μια περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς.

Μείνε σεμνός, ήταν η συμβουλή του Προέδρου προς τον Παύλο

«Μείνε σεμνός», ήταν η συμβουλή του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προς τον αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, τον οποίο μαζί με την οικογένειά του δέχθηκε στο Προεδρικό, την Παρασκευή το πρωί, κατά την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους.

«Θα είμαι πάνω απ’ όλα άνθρωπος» ήταν η υπόσχεση του Παύλου Κοντίδη, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο και τη σκληρή δουλειά να αγωνίζομαι και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο για εμένα, την οικογένεια μου και την Κύπρο μας».

«Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, τις φοβερά δύσκολες που περνούμε απογοητεύσεις, η νίκη του Παύλου έχει ανεβάσει το ηθικό του κυπριακού λαού», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας «κι εμάς που τρώμε τις καρπαζιές δηλαδή, συνέχεια, ένεκα πολλών και διαφόρων καταστάσεων».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς - όπως είπα και του παπά σου – είμαστε διπλά περήφανοι και έχουμε ‘ψηλώσει’ ακόμη παραπάνω διότι πρόκειται για μια ιστορική οικογένεια, μια οικογένεια η οποία έχει εμποτίσει τον Παύλο με αξίες και ιδανικά τα οποία βάλλονται πανταχόθεν ανά το παγκόσμιο σήμερα». Υπογράμμισε ότι «αυτά τα ιδανικά είναι της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, είναι της συλλογικότητας».

«Εγώ ένα πράγμα θέλω να σου πω μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια Παύλο: Μείνε σεμνός», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Απευθυνόμενος προς τους παράγοντες του ΚΟΑ, είπε πως θα είναι βοηθητική στη σκληρή και συνεχή προσπάθεια του Παύλου η ένταξή του στο σχεδιασμό επαγγελματικής αποκατάστασης., προσθέτοντας πως «αυτό θα γίνει, είναι υπόσχεση. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε στήριξη στις σπουδές του Παύλου», ανέφερε.



Διαβεβαίωσε εξάλλου πως η κυπριακή Κυβέρνηση πέραν των τιμών και των επαίνων προς τον Παύλο Κοντίδη θα παραμείνει δίπλα σε όλους τους αθλητές μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως νιώθει τεράστια συγκίνηση. Ανέφερε πως η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία και να επενδύσει στον αθλητισμό. Πρόσθεσε πως όταν όλοι οι νέοι ασχοληθούν με τον αθλητισμό τότε και η κοινωνία μας θα μπορεί να αλλάξει.

Εξέφρασε την ελπίδα να είναι το πρότυπο της νέας γενιάς της Κύπρου και να ασχοληθούν όλοι με τον αθλητισμό και να έχουμε πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που έχουμε σήμερα.

Ο Κοντίδης θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου την Δευτέρα.

Το απόγευμα στις 6:30, ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει τον Κύπριο Ολυμπιονίκη σε επίσημη εκδήλωση στην παραλία στην περιοχή Εναερίου.

Θα φθάσει δια θαλάσσης, συνοδευόμενος από ιστιοπλόους του ναυτικού ομίλου Λεμεσού.

Ο Παύλος Κοντίδης επέστρεψε από το Λονδίνο το βράδυ της Πέμπτης.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.



Ο ίδιος ευχήθηκε μετά την επιτυχία του, όλοι οι νέοι να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ιστιοπλοΐα, αφού, όπως επεσήμανε, οι συνθήκες είναι ιδανικές για το άθλημα στο νησί μας.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που αποθέωσε τον αργυρό Ολυμπιονίκη.

Εξάλλου με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Λεμεσός τον Παύλο Κοντίδη.



Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, στον οποίο ανήκει, τον τίμησε με τελετή όπως γινόταν στην αρχαία Ελλάδα.

Περιστοιχιζόμενος από λαμπαδηδρόμους και ιέρειες, πορεύθηκε μέχρι το οίκημα του Ομίλου, όπου γκρεμίστηκε μέρος του περιτοιχίσματος.

Στη θέση του θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα, για την μεγάλη επιτυχία του Κύπριου ιστιοπλόου.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου