Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κριτική Μπίστη στον Φώτη Κουβέλη

Σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη ασκεί ο Νίκος Μπίστης λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου για τη Διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ, με άρθρο του στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση».

«Η λογική του μικρού κόμματος που επειδή έγινε μικρομεσαίο κάθεται πάνω στο ποσοστό του και δεν ανοίγεται σε μεγάλα ακροατήρια, είναι κοντόφθαλμη», λέει, παρατηρώντας μάλιστα «έλλειψη αυτοπεποίθησης» στο κόμμα, που προκύπτει από τον φόβο της συνύπαρξης με το ΠΑΣΟΚ σε ένα Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας, ακριβώς τη στιγμή που συνεργάζεται μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο.


Χαρακτηρίζοντας αναπόφευκτη τη συγκρότηση του χώρου της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπίστης εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί ακόμα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αρκεί να το θελήσει. «Αλλιώς, η πρωτοβουλία, αργά ή γρήγορα, θα περάσει σε άλλα χέρια», όπως λέει. «Την πολιτική ηγεμονία σε αυτήν την προσπάθεια θα την κερδίσουμε με την σταθερή μας παρουσία, τις ιδέες μας και τον προγραμματικό μας λόγο», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Στο άρθρο του, με τίτλο «αλήθειες και φόβοι για το Φόρουμ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», ο Νίκος Μπίστης παραθέτει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου για τη Διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησής της σε περίπτωση που υπάρξει περιθώριο επανεξέτασης του θέματος και υπαναχώρησης από την στάση «άσε να δούμε», την αναβλητικότητα και το κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί…

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου