Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές φοιτητών στη Βουλή
Οι νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αλλαγές αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε αντίστοιχο τμήμα άλλου ιδρύματος.
Τα κριτήρια επιλογής θα είναι το ύψος του εισοδήματος της οικογένειας, εάν έχουν αδέλφια που φοιτούν ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασαν αρχικά. Οι λεπτομέρειες για τις μετεγγραφές θα συμπεριληφθούν σε τροπολογία η οποία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη συζήτησή του Βουλή.

Επίσης, το νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» προβλέπει την καθιέρωση έκτακτης εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές, ώστε να μπορούν να τελειώσουν νωρίτερα και «πιο ευέλικτα» τις σπουδές τους, εφόσον το επιθυμούν.
Τέλος, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται και διατάξεις για την υπό κατάργηση βαθμίδα του λέκτορα στα ΑΕΙ. «Οι λέκτορες με θητεία που υπηρετούν ή έχουν εκλεγεί χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού τους κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ή εκλεγούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σε θέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προκήρυξη, έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν να ζητήσουν την εξέλιξή τους στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή μέχρι δύο φορές έως τη λήξη επταετίας από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν κατά την πρώτη κρίση εκλεγεί άλλος υποψήφιος, λήγει αυτοδικαίως η θητεία τους και αποχωρούν από το ίδρυμα», αναφέρει το νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου