Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τα ΦΕΚ της επιστράτευσης των ναυτεργατών

Μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχίας η κυβέρνηση προχώρησε και στην επιστράτευση των ναυτεργατών μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε την επιστράτευση στο λιμάνι η οποία θα τεθεί τυπικά σε ισχύ από αύριο στις 6 τα ξημερώματα. Αρμόδιες αρχές είναι οι κατά τόπους λιμενικές αρχές που θα εκδώσουν και θα επιδώσουν τα «Φύλλα Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών». Όπως εξήγησε Κ.Μουσουρούλης ήδη ξεκινάει η επίδοση των φύλλων επίταξης και μόλις τα λάβουν τα πληρώματα και οι εταιρείες μπορούν τα πλοία να αναχωρήσουν άμεσα.


«Όπως γνωρίζεται η ΠΝΟ αποφάσισε σήμερα με οριακή πλειοψηφία την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή. Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια έντιμα και κακόπιστα προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους ναυτεργάτες. Κάναμε εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο» είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο κ. Μουσουρούλης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και αφού τον ενημέρωσε για την εξέλιξη του διαλόγου ο Αντώνης Σαμαράς άναψε το «πράσινο φως» για την επίταξη.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κηρύξει «το σύνολο των πληρωμάτων των δρομολογημένων Επιβατηγών, Επιβατηγών Οχηματαγωγών και Φορτηγών Οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού, σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης».

Το αιτιολογικό είναι η «επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των πληρωμάτων των δρομολογημένων Επιβατηγών, Επιβατηγών Οχηματαγωγών και Φορτηγών Οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη εφοδιασμού των κατοίκων των νησιών, σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής Υπηρεσιών Υγείας».

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του πρωθυπουργού
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας

     


ΓΣΕΕ: Να πάρουν πίσω την επιστράτευση

«Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ όπου η πλειοψηφία ήταν οριακή δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες και να μην υπάρξει κίνδυνος για τους νησιώτες εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να διατάξει την πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων και με εξουσιοδότησε για την επίταξη» υπογράμμισε ο Κ.Μουσουρούλης.

«Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τη χώρα και τον λαό σε μεγάλη περιπέτεια με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει στις δίκαιες και νόμιμες διεκδικήσεις των εργαζομένων» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και στον Γιάννη Παπαδόπουλο αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών και των δεδουλευμένων ο κ. Νταλακογιώργος δήλωσε ότι αποδείχθηκαν «λόγια του αέρα χωρίς κανένα αντίκρισμα»

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου