Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Από το real.gr

Εκτενή ρεπορτάζ για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ φιλοξενούν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα λειτουργήσει και πάλι σε εβδομάδες η δημόσια τηλεόραση, ενώ οι διαμαρτυρίες διογκώνονται». Αυτός είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο μεταδίδει τα τελευταία νέα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η απόφαση για το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις από τη μεριά των δημοσιογράφων και των απλών πολιτών, ενώ φιλοξενεί και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από έξι εβδομάδες.




Στην ΕΡΤ και στις τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο αναφέρεται και το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης η δημόσια τηλεόραση να έχει πολύ λιγότερους εργαζόμενους, όταν θα επαναλειτουργήσει.



Για απόφαση που «σοκάρει» όχι μόνο τους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης αλλά ολόκληρη τη χώρα κάνει λόγο το BBC, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ.



«Εντείνεται η λαϊκή οργή στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ», αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg. Μάλιστα, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την απόφαση αυτή.



Με πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στην αναστολή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τίτλο «Ελλάδα ποιος έκλεισε την τηλεόραση;» κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα Liberation.


Για απόφαση – σοκ κάνει λόγο και η Le Monde, η οποία μιλά για «αυταρχικό» κλείσιμο, το οποίο απειλεί τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. Μάλιστα, η ενημερωτική ιστοσελίδα πληροφορεί τους αναγνώστες της για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί μετά την απόφαση για την ΕΡΤ.



Με τίτλο «Κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης», το δίκτυο AlJazeera κάνει εκτενή αναφορά στις εξελίξεις σχετικά με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν κατά της απόφασης.






«Τριγμοί στην Ελληνική Κυβέρνηση με φόντο την ΕΡΤ» είναι ο τίτλος του Φιλελεύθερου στην Κύπρο, ενώ στο ρεπορτάζ του τονίζει ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ «προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου