Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ"! Σε στάση και ανταρσία καλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης ο ψευδομουφτής!

Κλιμακώνουν την πολεμική τους οι πράκτορες της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη όσο πλησιάζει ο καιρός για τη δρομολόγηση των πρώτων 90 διορισμών ιεροδιδασκάλων (στα πλαίσια του περίφημου πλέον νόμου του ελληνικού κράτους που έμεινε γνωστός ως «νόμος των 240 ιμάμηδων» ή πιο απλά ο «νόμος για τους ιμάμηδες»).
Και όλα αυτά ενώ στην Αθήνα επικρατεί πολιτική αναταραχή και όλοι είναι απασχολημένοι με την καταδάφιση της ΕΡΤ...

Το ανησυχητικό είναι ότι οι πράκτορες της Άγκυρας στην περιοχή εργάζονται καλά ενώ η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου: Ψευτομουφτήδες, μισθοδοτούμενοι από την Άγκυρα μειονοτικοί δήμαρχοι, εκπρόσωποι του DEΒ, προετοιμάζουν το κλίμα, με προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις  για μια ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση, μια σύγκρουση που ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.
Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης  Αχμέτ Μέτε στις 30 Μαΐου στον Έχινο Ξάνθης παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του υποπρόξενου  Κομοτηνής Αλπερ Ατάκ και του δήμαρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ ο οποίος ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες ζητώντας από τους έλληνες μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του!
Κανονικά θα έπρεπε να είχε επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και να είχε συλληφθεί για προτροπή σε στάση και ανυπακοή στους νόμους...
Είπε πιο συγκεκριμένα ο Αχμέτ Μέτε:
«Πρέπει όλοι μας ως κοινότητα να προσπαθήσουμε στο θέμα της ενότητας και της ομοψυχίας μας. Πάντοτε και σε διάφορα επίπεδα να τις επιδεικνύουμε. Να προσέξουμε τον νόμο των 240 ιμάμηδων, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του. Μαθαίνουμε από τον τύπο πως θα προσληφθούν 90 άτομα προσωπικό, που θα διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά. Στο θέμα αυτό ζητάω να είστε ενημερωμένοι».
Σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και μία ανακοίνωση του γνωστού αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), που την υπογράφει ο νέος του πρόεδρος Τανέρ Μουσταφάογλου, εναντίον του νόμου που χαρακτηρίζεται ως «αντίθετος με τη θρησκευτική πίστη και ελευθερία της μειονότητας».
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής;
«Όπως είναι γνωστό, η συνθήκη ειρήνης της Λοζάννης και όλες οι συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εγγυώνται την εκ μέρους του ελληνικού κράτους συντήρηση και διδασκαλία της ισλαμικής θρησκείας και των κανόνων της στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης… Ο νόμος με την επωνυμία των «240 ιμάμηδων» πέρασε από τη βουλή το 2007. Καθώς όμως δεν ήταν σύμφωνος με τη θρησκευτική πίστη και τις ελευθερίες των μειονοτικών, αλλά και με την συνθήκη της Λοζάννης, μετά από μεγάλες αντιδράσεις των μειονοτικών φορέων και συλλόγων της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, τέθηκε σε αναστολή εφαρμογής.
Ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είχαμε αναφέρει πως η δήλωση του ελληνικού κράτους πως θα διόριζε και θα πλήρωνε 240 θρησκευτικούς, όπως με τις μουφτείες σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή και Ξάνθη, σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη της Λοζάννης.
Όπως θυμόμαστε όλοι μας ο νόμος αυτός επανήλθε στη βουλή τον Ιανουάριο του 2013, και με κάποιες αλλαγές που έγιναν ψηφίστηκε ξανά. Στο στάδιο εκείνο εμείς…είχαμε καταγγείλει και απορρίψει αυτόν τον νόμο που επιφέρει περιορισμούς στην θρησκευτική μας πίστη και ελευθερία. Το ελληνικό κράτος πάλι δεν άκουσε την φωνή της μειονότητας και στην σύσταση των σχετικών επιτροπών τοποθετεί ως πρόεδρο τους, τους διορισμένους μουφτήδες
Μάλιστα ακούμε πως σε αυτή την επιτροπή διορίστηκαν άτομα που δεν το θέλαν. Προσδοκούμε την αντίδραση όχι μόνο ημών ως μειονότητας στα πλαίσια της συνθήκης της Λοζάννης, αλλά και όλων των παγκόσμιων φορέων ενάντια σε αυτό τον νόμο. Διότι το περιστατικό αυτό είναι αντίθετο με την ελευθερία συνείδησης και θρησκείας.
Παρατηρώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό κοινοβούλιο βλέπουμε πως δεν άλλαξε κάτι, και ότι με αδίστακτο και ρατσιστικό τρόπο γίνονται επίμονες επεμβάσεις στις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων μας. Τον νόμο αυτό που χαρακτηρίσαμε ως ανθρώπινη ντροπή και τον απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή, και σήμερα πάλι τον απορρίπτουμε με τις ίδιες σκέψεις…

Όσο κοντεύει η ώρα εφαρμογής του νόμου, αυτά θα βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη. Η ελληνική πολιτεία έχει χρέος (για μια φορά) να κλείσει τ’ αυτιά της στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να προχωρήσει ακάθεκτη με τους διορισμούς. Το ζήτημα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό»…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου