Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ψάχνουν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο(Φωτό και Βίντεο)

Δύο επισήμως οι νεκροί και 181 οι τραυματίες - 124 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί - Η μοιραία πτήση 214 της Asiana Airlines είχε απογειωθεί από τη Σεούλ, με 291 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα - Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα σε μηχανή ή κινητήρες

Ένα Boeing 777 των νοτιοκορεατικών αερογραμμών Asiana Airlines προερχόμενο από τη Σεούλ, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του και πήρε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο. Δύο νεκροί και 181 τραυματίες μεταξύ των 307 επιβαινόντων, εκ των οποίων 16 μέλη του πληρώματος, είναι ο τελευταίος απολογισμός των αρχών.


Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 214 από τη Σεούλ καταμετρήθηκαν τελικά το βράδυ του Σαββάτου και 124 επιβαίνοντες είναι σώοι, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο.

"Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο", εξήγησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών να εξετάσει την άτρακτο.

Η Asiana Airlines ανακοίνωσε ότι 141 Κινέζοι, μεταξύ τους οι δύο που έχασαν τη ζωή τους, σε σύνολο 291 επιβατών που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων 60 μαθητές και οι καθηγητές τους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Στο μεταξύ, ένας Κινέζος που διεσώθη, είπε ότι το αεροσκάφος "πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος", πριν προσγειωθεί.

Ο Σου Ντα, ο διασωθείς επιβάτης, διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία στο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV: "Παρατήρησα ότι το αεροσκάφος πετούσε αρκετά χαμηλά τη στιγμή της προσγείωσης. Ετοιμαζόταν να αγγίξει το έδαφος όταν ξαφνικά επιτάχυνε και η μύτη του άρχισε να ανεβαίνει". "Το αεροσκάφος πετούσε ήδη πολύ χαμηλά εκείνη τη στιγμή", συνέχισε ο Σου, προσθέτοντας ότι "αισθάνθηκε μια πρόσκρουση".

"Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους".

Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε "μεγάλη αναστάτωση", στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί.



Ο Σου και η γυναίκα του πήραν στα χέρια τις αποσκευές τους και βγήκαν από την πίσω πλευρά του αεροπλάνου. Ο άνδρας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους να περιμένουν απ' έξω και μαύρος καπνός να αναδύεται από το αεροπλάνο.

Οι Αρχές αποκλείουν την τρομοκρατική απειλή

Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του νοτιοκορεάτικου αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Asiana Airlines, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον.

Asiana Airlines: Δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη η συντριβή του αεροσκάφους

Οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν σήμερα, Kυριακή, ότι η συντριβή ενός από τα Boeing 777 του στόλου της στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, παρότι αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.

"Επί του παρόντος βεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στη μηχανή ή στους κινητήρες του αεροσκάφους 777-200", είπε ο Γουν Γουνγκ-ντου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, προσθέτοντας ότι οι πιλότοι του αεροσκάφος έχουν μακρά εμπειρία με σχεδόν 10.000 πτήσης ο καθένας.

«Ηλικίας» επτά ετών το αεροσκάφος

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, στο υπερσύγχρονο αεροσκάφος (είχε παραδοθεί στην Asiana το 2006, είχε δηλαδή ηλικία επτά ετών) επέβαιναν 290 επιβάτες και ένα βρέφος, καθώς και 16μελές πλήρωμα. Τα εν λόγω αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι και 300 άτομα.

Το αεροσκάφος «μόλις συνετρίβη» στο Σαν Φρανσίσκο, έγραψε στο Path (site κοινωνικής δικτύωσης) ο επιβάτης Ντέιβιντ Έουν. «Η ουρά κόπηκε. Οι περισσότεροι μοιάζουν καλά. Είμαι εντάξει. Σουρεαλιστικό...».

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο πιλότος ζήτησε «emergency landing» (επείγουσα προσγείωση) από τον πύργο ελέγχου, ωστόσο, προφανώς, δεν πρόλαβε να το προσγειώσει. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε, λίγο αργότερα, από πηγές του αεροδρομίου.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες έδειχναν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από το αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2009, τα εν λόγω αεροσκάφη είχαν παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα στους κινητήρες τους (μάρκας Ρολς Ρόις) και οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι μπορούν να αποβούν μοιραία...

Σε αυτό το συμπέρασμα είχαν καταλήξει οι εκθέσεις της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών των ΗΠΑ και του βρετανικού φορέα για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων.














ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου