Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μετά το CNN και το Κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV Οι Financial Times επιβεβαιώνουν πλήρως το «Πρώτο Θέμα»

Εκπρόσωποι των Βρυξελλών μιλάνε για «αρπαγή» της περιουσίας της Ελλάδας Νέες διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την προηγούμενη Κυριακή, βάση της οποίας αποκαλύφθηκε ότι οι δανειστές της χώρας επιδιώκουν την «αρπαγή» της περιουσίας του δημοσίου με εκτός συνόρων εταιρία Holding.
Όπως σήμερα δημοσιεύουν οι Financial Times «Η Ευρωζώνη εξετάζει τη δημιουργία Holding εταιρίας για να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία της Ελλάδας, αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτός συνόρων».


Μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος με τις οποίες ασχολήθηκε τόσο το αμερικανικό CNN και ο κινεζικός τηλεοπτικός κολοσσός CCTV και μετά την επιβεβαίωση που ήρθε από την έκθεση της Commerzbank, έρχονται και οι FT προς επίρρωση του ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των δημοσιογράφων Κέβιν Χόουπ και Πήτερ Σπίγκελ οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών εξετάζουν την περίπτωση δημιουργίας εταιρείας διαχείρησης της ακίνητης περιουσίας της χώρας με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία δεν θα διευθύνεται από έλληνες τεχνοκράτες αλλά από ξένους ειδικούς.

Οι FT αναφέρονται μάλιστα και στο Κυριακάτικο δημοσίευμα του Π΄ρωτου Θέματος τονίζοντας ότι η σχετική μελέτη του ESM δημοσιεύεται από την εφημερίδα μας.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Financial Times


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου