Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μικρά κέρδη στην Wall

Dow14.828,6652,53 0,36%  



  Nasdaq3.578,52-79,05 -2,16%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ  έπειτα από δύο ημέρες διαδοχικών απωλειών στον απόηχο των εξελίξεων στη Συρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και συζήτησαν με τους συμμάχους τους ενδεχόμενα πλήγματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο από μια ημέρα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα συνομίλησαν επίσης με την Τουρκία, την Ιορδανία και άλλους εταίρους για ενδεχόμενα αντίποινα του καθεστώτος του Άσαντ σε περίπτωση επιθέσεων, δήλωσε η πηγή αυτή.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος διευκρίνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για να προσδιορίσει τους ακριβείς στόχους μιας ενδεχόμενης επέμβασης, ο στόχος της οποίας θα είναι να αποτραπεί ο Άσαντ να χρησιμοποιήσει και πάλι χημικά όπλα και να εξουδετερωθούν τα μέσα του για να το κάνει.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε πως οι επιθεωρητές, οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία για να επαληθεύσουν εάν και κατά πόσον έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια όπλα, χρειάζονται τέσσερις ημέρες ακόμη για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και χρόνο για να αναλύσουν τα ευρήματα.

Από το μέτωπο της οικονομίας, η National Association of Realtors ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα υποχώρησε 1,3% τον Ιούλιο, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς μήνες απωλειών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση κατά 1%.Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σε εκκρεμότητα σημείωσαν άνοδο 6,7%

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 9,40 μονάδες (0,06%) και βρίσκεται στις 14.785,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 5 μονάδων (0,14%) φτάνοντας 3.583,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,30 μονάδων (0,02%) και βρίσκεται στις 1.630,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Chevron Corp καθώς διαπραγματεύεται στα $120,91 με άνοδο 2,10 δολ. ή σε ποσοστό 1,77%. Ακολουθούν η μετοχή των McDonalds με κέρδη 1,29% στα $96,06 και η Hewlett-Packard στα $22,22 με άνοδο 1,05%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Caterpillar (-1,28%), η Procter and Gamble (-0,76%) και η Verizon Communications Inc (-0,57%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η J.P. Morgan Chase αντιστέκεται στις απαιτήσεις των αμερικανικών αρχών να πληρώσει ποσό που θα ξεπερνά τα 6 δισ. δολ. για να διακανονίσει τις κατηγορίες για παρατυπίες στην πώληση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων σε κρατικές εταιρείες λίγο πριν το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης. Πρόκειται για χρεόγραφα που πουλήθηκαν στις Fannie Mae και Freddie Mac μεταξύ άλλων.  Αν και η J.P. Morgan αρνείται να πληρώσει το ποσό που ζητά η κυβέρνηση, περιμένει να καταλήξει σε έναν διακανονισμό ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ίδια τράπεζα αναμένεται να πληρώσει ένα ποσό μεταξύ 500 εκατ. και 600 εκατ. δολ.  στο πλαίσιο ενός διακανονισμού για τις ζημίες που γνώρισε από τοποθετήσεις σε παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Οι απώλειες αποδόθηκαν κυρίως σε έναν trader, τον Bruno Iksil, γνωστό και με το παρατσούκλι "London Whale" για τις μεγάλες τοποθετήσεις του σε παράγωγα προϊόντα.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου