Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος: «Ο Γλέζος είναι σαν το γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα»(Ηχητικό)

Πρωτοφανής απρέπεια σε βάρους του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος απλώς ρώτησε πού θα βρει ο Τσίπρας τα χρήματα για τις παροχές.

"Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...". Με το σχόλιο αυτό και χαριτολογώντας σχολίασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κυρίου Γλέζου και τη γενικότερη κριτική του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως σέβεται απολύτως τις απόψεις και τις αγαθές προθέσεις του κυρίου Γλέζου αλλά δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του, τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής, όσο και για το θέμα των συνεργασιών ή των εξαγγελιών για τα οικονομικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι ανέφικτη στη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας.

Ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ Fm και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου περί του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την άποψη πως το κόμμα δεν έχει πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα πού θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τις εξαγγελίες του προγράμματός του, επανέλαβε πως ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo playerΤόνισε ιδιαίτερα πως στα προηγμένα κράτη η πολιτική δεν ασκείται με τανκς και στρατό αλλά μέσω της φορολογίας και επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι εάν δεν αλλάξει ριζικά η φορολογία θα συνεχίσουμε να “στραγγίζουμε την ήδη στραγγισμένη αγελάδα...” Κατέληξε δε λέγοντας πως ο ίδιος και το κόμμα υποστηρίζουν την απλή λογική του να φορολογούνται οι έχοντες κι όχι εκείνοι που μπορούμε να πιάσουμε...

Σχολιάζοντας τις απόψεις Γλέζου για τον εκλογικό νόμο και ιδιαίτερα την άποψή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραιτηθεί από το μπόνους των 50 εδρών, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως η απλή και άδολη αναλογική έχει “μπει στη φορμόλη” τα τελευταία χρόνια και πως δεν κατανοεί τις προτάσεις να... νεκραναστηθεί. Χαρακτηριστικά τόνισε πως εάν σήμερα εφαρμοστεί απλή αναλογική αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι δύσκολη – εξάλλου τα τελευταία 40 χρόνια το 50% + 1 έχει επιτευχθεί μόνον μία φορά, όταν το πήρε ο Καραμανλής το Νοέμβριο του '74. “Εάν θέλεις λοιπόν απλή αναλογική στην ουσία λες πως η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και πως πας σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη κουλτούρα συμμαχικών κυβερνήσεων, παρά μόνον άγριος διπολισμός. Όποιος έχει υπονοήσει συμμαχική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έχει φάει πόρτα! Πας σε μια ομηρία των μεγάλων κομμάτων από τα μικρά. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία”.

Ο κ. Τατσόπουλος πρότεινε να αλλάξει προς το αναλογικότερο ο νόμος για να μην βλέπουμε τερατογενέσεις, βουλευτές με ελάχιστες ψήφους που εκλέγονται από την ποσόστωση, ούτε όποιος έχει στις επόμενες εκλογές το 5% θα μπορεί να επιβάλλει τους όρους του στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα των συνεργασιών και στην ερώτηση του κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να μιλάει με τον Καμμένο παρά με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: “Εγώ δεν προτιμώ τον Καμμένο, άλλοι στο κόμμα το λένε, αλλά σκεφτείτε και πόσο “τρυφερά” μιλάει για μας το ΠΑΣΟΚ...”

Ως προς το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για "βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φοράνε παντελόνια", τόνισε πως δεν μπορεί ο Κασιδιάρης να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας κάθε φορά που κάποια απόφαση βουλευτών συμφέρει το κόμμα του και χαρακτηριστικά τόνισε πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Χρυσή Αυγή "έχει κλειστεί στην περιοχή της και κοιτάει να μην φάει πολλά γκολ"...

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου