Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μία φορά στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Σαμαράς

Εξευτελισμό και απαξίωση του Κοινοβουλίου καταγγέλλει η ΚουμουνδούρουΕπίθεση στην κυβέρνηση και προσωοικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το κώλυμα που δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και δεν προσήλθε στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη φορολογία στα ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επρόκειτο ωστόσο να την απαντήσει ο κ. Στουρνάρας, βάσει του δικαιώματος που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.


Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν παρέστη ούτε μία φορά στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Και επισημαίνουν:

«Ο θεσμός της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1990. Καταργήθηκε το 1993 και επανήλθε το 1996.

Ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές.

Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε 2 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε 3 φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς έχει το απόλυτο  αρνητικό ρεκόρ. ΜΗΔΕΝ. Το μηδέν του  κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στη βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση.

Και μαζί με αυτόν δεν  προσέρχονται και όσοι υποτίθεται μπορούν να απαντήσουν αντ' αυτού. Στις 13 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συζήτηση μόλις στις 5. Και την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί στις επίκαιρες ερωτήσεις. Το 50% δεν γίνονται.

Αυτή είναι η δημοκρατία του μνημονίου, αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Ο πλήρης εξευτελισμός, η απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών. Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στο δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου