Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέοι: Δώστε μας κίνητρα να πάμε στα χωράφια

Δεν έχουν διάθεση να φύγουν στο εξωτερικό οι νέοι σε ποσοστό 70,5%, αντίθετα, επιθυμούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του portal ka-business.gr.

Η έρευνα στηρίχθηκε πάνω σε ερωτήματα αναγνωστών του διαδικτυακού καναλιού, στο πλαίσιο του 5 ου πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που διοργανώνει το ka- business. gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς - ΣΒΒΕ - ΣΕΒΕ - ΣΕΠΒΕ


Σύμφωνα με την έρευνα, η τάση για επιστροφή των νέων στη γεωργία και τον πρωτογενή τομέα παραμένει ισχυρή. Νέοι και άνεργοι εκτιμούν πως για να μειωθεί η ανεργία κάτω του 10% που ήταν και πριν από την κρίση, πρέπει να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, κίνητρα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων αλλά και κίνητρα για προσλήψεις σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ζητούν σε ποσοστό 97,2% κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, σε ποσοστό 95,9% κίνητρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και σε ποσοστό 88,4% παροχή συμβουλών για την μετεγκατάσταση και τις δυνατότητες άσκησης δραστηριότητας στην ύπαιθρο.

Μπορεί η ενασχόληση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα να αποτελεί διέξοδο στην κρίση και στο θέμα της απασχόλησης ωστόσο οι νέοι και οι άνεργοι κρίνουν αρνητικά την αγροτική πολιτική της ΕΕ σήμερα κατά 71,6% και 72% αντίστοιχα. Μόλις το 22,5% και 23,5% αντίστοιχα τη κρίνουν θετικά.

Επιπλέον ένα ποσοστό 64,4% (συνολικά του δείγματος) εκτιμά πως εάν επιστρέψουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι στον τόπο καταγωγής τους αυτό θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας ενώ δεν είναι ένθερμοι στο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό αλλά και στο να γίνουν προσλήψεις στους δήμους και στο δημόσιο.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου διοργανώνεται το 5ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης next generation στο ξενοδοχείο Πορτο Παλλάς.

ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου