Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εξηγήσεις από τον Γιάννο

Εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, έδωσε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες των ετών 2009- 2010.

Ο κ. Παπαντωνίου δεν προσήλθε ο ίδιος, αλλά ο δικηγόρος του που παρέδωσε υπόμνημα στο πλαίσιο της συμπληρωτικής έρευνα, στην ήδη υπάρχουσα ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα τον Απρίλη του 2013.


Αυτή τη φορά ο κ.Παπαντωνίου κλήθηκε για το ποσό των περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ στην ελβετική τράπεζα HSBC και δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων αυτών και πως αυτά είχαν τοποθετηθεί προ δεκαετίας εν αγνοία του από τη σύζυγό του για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο. Τα χρήματα αυτά περιήλθαν και πάλι στα παιδιά όταν επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα το 2010.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου