Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Υπήρχε τρόπος και μαλάκωναν οι πρόγονοί μας , τις πέτρες και τους χαυλιόδοντες;;;

Τείχη από την Ακροκόρινθο.
Στην Ακροκόρινθο υπάρχουν αυτά τα τείχη. (φωτο). 
 
Είναι κατασκευασμένα από ογκώδεις πέτρες , συνδεδεμένες μεταξύ τους απόλυτα, χωρίς να χρησιμοποιήθηκε συγκολλητικό υλικό....
Τέτοια τείχη έχουμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στο Περού, το περίφημο τείχος στο Kycko. Απορούμε πως χτίστηκαν. Το μυστήριο νομίζω λύθηκε. Ο Βρετανός ερευνητής συνταγματάρχης Percy Fawcett, παρατήρησε ότι στα δάση του Περού και της Βολιβίας που καλύπτουν τις πλαγιές των Άνδεων, ζει ένα μικρό πουλί, παρόμοιο με την εδώ αλκυόνα.Κάνει τις φωλιές του στα βράχια, οι οποίες είναι τελείως στρογγυλές. Το περίεργο είναι ότι δεν τις βρίσκει έτοιμες τις τρύπες , αλλά τις κάνει μόνο του. Το πως τις κάνει ήταν ένα άλυτο μυστήριο, γιατί τα βράχια είναι πολύ σκληρά. Ο Βρετανός ερευνητής συνταγματάρχης Percy Fawcett όμως παρατήρησε ότι το πουλί με ένα φύλλο φυτού, το οποίο είχε στο ράμφος του, έτριβε την επιφάνεια της πέτρας με κυκλική κίνηση μέχρι το φύλλο να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, το πουλί έφερνε άλλο φύλλο και συνέχιζε το ίδιο έργο. Ο βράχος παραδόξως μαλάκωνε και τότε σχημάτιζε την φωλιά του. Αυτό το φυτό ήξεραν οι πρόγονοί μας και κάνοντας τις πέτρες σαν πλαστελίνη, μπόρεσαν να κατασκευάσουν αυτά τα τείχη που δεν χωράει ούτε μια λάμα ανάμεσά τους. 
Αλλά και με τους χαυλιόδοντες είναι ένα μυστήριο.

 Μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν οι επιστήμονες να βρουν πως ο Φειδίας έφτιαξε την Αθηνά στον Παρθενώνα που είχε και ελεφαντόδοντο.

ΠΗΓΗ e-rodios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου