Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μαρίν Λεπέν: «Ο Ολάντ είναι ο αντικαγκελάριος της Μέρκελ»

Σε μια πολύ φορτισμένη -ακόμα και για τα δεδομένα της- ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε εναντίον του Ολάντ και της Μέρκελ με σκληρούς χαρακτηρισμούς και με το μάτι στραμμένο στις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία
Άστραψε και βρόντηξε η Μαρίν Λεπέν χτες στο Ευρωκοινοβούλιο όπου είχαν την ιστορική κοινή ομιλία τους Μέρκελ και Ολάντ. Εξαπολύοντας από το Στρασβούργο δριμύτατη επίθεση στους εταίρους του γαλλογερμανικού άξονα, η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς χαρακτήρισε εκ νέου πλήρως αποτυχημένη την Ε.Ε προκαλώντας την έντονη δυσφορία της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου.


«Ακούγοντας ορισμένους ομιλητές εδώ πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός για να μην πάθει κατάθλιψη», σχολίασε με ειρωνικό ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το «ξέσπασμα» της αρχηγού του «Εθνικού Μετώπου».

Αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος, εμφανώς ενοχλημένος, σχεδόν έχασε την ψυχραιμία του προς το τέλος της συζήτησης. Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους εχθρούς της Ευρώπης και τους ευρωσκεπτικιστές να αποχωρήσουν από την ΕΕ, δεδομένου ότι «προφανώς δεν επιθυμούν τα κοινά στοιχεία και τον κοινό χώρο».

Λίγα λεπτά αργότερα, η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας «αντικαγκελάριο» της Μέρκελ εκφράζοντας ευθαρσώς την αντιπαλότητά της και απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο και κυρίως την πλήρη αντίθεσή της στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. «Εγώ είμαι η εκπρόσωπος του γαλλικού λαού. Είμαι η αντι- Μέρκελ», δήλωσε η Λεπέν.

Πάντως, η Ανγκελα Μέρκελ προσπάθησε να μην δώσει σημασία στα όσα είπε η Λεπέν- εξάλλου η σιδηρά κυρία της Γερμανίας έχει να αντιμετωπίσει χειρότερα αφού πολλά από τα στελέχη του κόμματός της , τους Χριστιανοδημοκράτες, τάσσονται κατά της πολιτικής του Βερολίνου στο προσφυγικό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε την ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης και θάρρους στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υπέρβαση των αντιθέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης αποδείχθηκε μια γιγαντιαία ιστορία επιτυχίας. Μας δείχνει για τι είμαστε ικανοί εμείς οι Ευρωπαίοι, εφόσον όμως θέλουμε, εφόσον επιδείξουμε θάρρος και μείνουμε ενωμένοι».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου