Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πάτρα:Επιστρέφει ο εφιάλτης με τις τσούχτρες–Τα δίχτυα στον Κορινθιακό μεγαλώνουν το πρόβλημα Με καταστροφή απειλούνται καταστήματα και τουριστικές μονάδες

Με το φάντασμα των Μεδουσών να πλανάται και για την ερχόμενη τουριστική σεζόν πάνω από τα κεφάλια τους, οι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων βλέπουν το χρόνο να κυλάει για την έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού 2018.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει , πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κατάσταση στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αχαΐας θα είναι αφόρητη, με τις εικόνες των κολυμβητών που κρατούν απόχες για να απομακρύνουν τις τσούχτρες και τις μέδουσες να επιστρέφουν.
Αυτό σημαίνει πως για μία ακόμα χρονιά θα υπάρξει μεγάλη οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα και «τσουνάμι» ακυρώσεων στις ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες .

Το πρόβλημα για την φετινή σεζόν στην Αχαΐα αναμένεται να είναι πιο μεγάλο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να τοποθετήσει δίχτυα για την αντιμετώπιση του φαινομένου  σε όλο τον Κορινθιακό, μέχρι και την Παναγοπούλα, εκτιμάται πως θα «σπρώξει» ακόμα μεγαλύτερο αριθμό από τσούχτρες στον Πατραϊκό ενώ παράλληλα θα οδηγήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες να επιλέγουν για μπάνιο και τουριστική διαμονή, παραλίες από την Παναγοπούλα και μετά με αποτέλεσμα να προκληθεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά.
Βοήθεια από επιστήμονες
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Σπύρος Στεργίου η κατάσταση εάν εν ληφθούν άμεσα μέτρα θα είναι μη αναστρέψιμη.
Γι΄ αυτό το λόγω στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο ΣΚΕΑΝΑ εισηγήθηκε την πραγματοποίηση σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων με τη συμμετοχή τριών καθηγητών από το τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα λύσεις.
Υπενθυμίζεται πως Περιφέρεια Δ. Ελλάδας έχει πάρει από πέρυσι  στα χέρια της έκθεση της υπηρεσίας Αλιείας αλλά οι όποιες αποφάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένυ υπερβαίνουν τα όρια ευθύνης της
Πάντως η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Ελλάδος, απορρίπτει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμώντας ότι «δεν θα φέρει αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν σαφώς προσδιοριστεί τα αίτια του προβλήματος» όπως αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα της υπηρεσίας

ΠΗΓΗ patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου