Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πρόκληση - «βόμβα» από την Τούρκια: «Στη Θράκη ο 3ος πυρηνικός σταθμός μας»

Σε όλα τα επίπεδα φαίνεται πως κορυφώνουν τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι, με τον υπουργό Ενέργειας να παίρνει τελευταίος τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ευθαρσώς πως «ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας».
Μιλώντας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε ότι ο πυρηνικός σταθμός του Akkuyu θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ωστόσο δεν έμεινε σε αυτό, καθώς προέβη σε αποκαλύψεις για τα μελλοντικά σχέδια των γειτόνων.

«Ο τρίτος πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί πιθανότατα στη Θράκη», τόνισε στην εφημερίδα «Vatan», για να συμπληρώσει σχετικά με τους λόγους αυτής της… επιλογής: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση ενέργειας στην περιοχή αυτή, αλλά δεν υπάρχει παραγωγή».
vatan
Ο Αλμπαϊράκ, αφού ακολούθως υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις στο εγγύς μέλλον, αλλά και να δημιουργήσει «σημαντικά κέντρα έξω από τις βιομηχανικές ζώνες της Τουρκίας», υπογράμμισε ότι θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες εντός του 2018…
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας Akkuyu κατασκευάζεται από τη ρωσική εταιρία Rosatom.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου