Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Το επικίνδυνο φιάσκο των Πρεσπών επιβάλλει άμεσα εκλογές


  • Το δημοψήφισμα στα Σκόπια την Κυριακή 30/9/2018 για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών (13/6/2018) που προσέφερε η ελλαδική κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου, αγνοήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των Σκοπιανών, οι οποίοι απείχαν συγκροτημένα και πολιτικά. Έτσι προέκυψε το δεδομένο, πλέον, πως η μεγάλη πλειοψηφία των Σκοπιανών δεν αποδέχονται την ελλαδική κυβερνητική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου τους. Παρότι ασκήθηκαν οι μέγιστες πιέσεις από παράγοντες της Δύσης ( Μέρκελ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.ά.) για να γίνει αυτή αποδεκτή.
  • Η εκκωφαντική απόρριψη των Σκοπιανών ακολούθησε τις επανειλημμένες, πρωτοφανούς και ιστορικής μαζικότητος, παλλαϊκές διαδηλώσεις εκατομμυρίων Ελλήνων που απέρριπταν κάθε παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.
  • Έτσι, στα Βαλκάνια εμφανίζεται μια ισχυρή, πολιτική, λαϊκή διεθνική αντίδραση στις επιδιώξεις Μέρκελ-ΝΑΤΟ, για παραχάραξη της ιστορίας και διασάλευση των εθνικών συνόρων και μια εξίσου ισχυρή πολιτική απόρριψη και απομόνωση των λακέδων τους Τσίπρα και Ζάεφ.
  • Λύση σε αυτή την μεθοδευμένη ένταση και το αδιέξοδο που καλλιεργήθηκαν επί δεκαετίες αφότου διαμελίσθηκε η Γιουγκοσλαβία, με εργαλεία τον εθνικισμό και την φτώχια, δε μπορεί να δοθεί, ειρηνικά, παρά μόνο με άμεσες εκλογές και στην Ελλάδα και στα Σκόπια. Ώστε να απομακρυνθούν τα πρόσωπα και κόμματα που διχάζουν τις κοινωνίες υπηρετώντας Μέρκελ και ΝΑΤΟ και να ακυρωθεί το εξάμβλωμα των Πρεσπών.
  • Μετά, πρέπει και μπορεί να ανοίξει μια μακρόχρονη διαδικασία επαναπροσέγγισης και ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των Βαλκανικών λαών και κρατών, αποκρούοντας τις δόλιες διχαστικές εξωτερικές επεμβάσεις και αναμίξεις. Η FYROM θα συνεχίσει έως ότου προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και στην ιστορική συνέχεια. Η Ελλάδα εάν αποκτήσει εθνική (και όχι την εκάστοτε κομματική) πολιτική στρατηγική (κατά το παράδειγμα της Τουρκίας) έχει δυνατότητες να ζωογονήσει την Βαλκανική Συνεργασία.
  • Στην ελλαδική κυβέρνηση ίσως επικρατήσει ψυχραιμία και συντεταγμένη υποχώρηση με προκήρυξη άμεσα εκλογών, αλλιώς θα βρεθεί στον κυκεώνα άθλιας εξοντωτικής αλληλοφαγωμάρας. Ο Π. Καμμένος μπορεί να δώσει μια έμπρακτη συγνώμη για τα πολιτικά εγκλήματά του, οι Τσίπρας και Κοτζιάς να μη αυξήσουν κι άλλο το μίσος που τους περιβάλλει.

Νίκος Καραβαζάκης

ΠΗΓΗ  vimasaronikou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου