Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Τα ρωσικά Pantsir-S1 του Χαφτάρ, έτρεψαν σε φυγή τα τουρκικά F-16 !

Το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας ανάγκασε τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη να υποχωρήσουν

Την Πέμπτη η ρωσική ιστοσελίδα  Avia.Pro, ανέφερε πως  τέσσερα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 μπόρεσαν να αναγκάσουν πολλά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 να υποχωρήσουν από τη ζώνη επιχειρήσεων τους στη Λιβύη.

Το ρωσικό δημοσίευμα  αναφέρει πως ¨Μια μέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στις 18 Απριλίου 2020, τουλάχιστον 16 τουρκικά μαχητικά
 πλησίασαν και μερικώς παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιβύης, σκοπεύοντας να χτυπήσουν τις προωθούμενες δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Ωστόσο, τα τέσσερα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S, που τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή, ανάγκασαν τους Τούρκους πιλότους να υποχωρήσουν αμέσως, καθώς οι τελευταίοι προειδοποιήθηκαν για άμεση πυροδότηση¨
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα Pantsir-S1 για να καταρρίψει πολλά τουρκικά αεροσκάφη στο παρελθόν (σημ. μεταφρ. : Εννοεί τα Μ.Ε.Α.). Ωστόσο, αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτροπή  F-16.
Αναφέρει επίσης πως “Προς το παρόν, η Τουρκία δεν σχολιάζει την παραβίαση του εναέριου χώρου της Λιβύης, ωστόσο, δεδομένης της ενεργού υποστήριξης των δυνάμεων της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας, οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία προτίθεται να πραγματοποιήσει αεροπορική επίθεση μεγάλης κλίμακας”.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν να αλλάζουν δρομολόγια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα, με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι αυτό οφειλόταν  στην παρουσία των συστημάτων Pantsir-S1 του Εθνικού Στρατού της Λιβύης
Στρατιωτικός αναλυτής σχολιάζοντας το περιστατικό προς την  Avia.Pro,  είπε ότι ¨Η Τουρκία δεν έχει πυραύλους για να καταστρέψει επίγειους στόχους σε μεγάλες αποστάσεις και σχεδόν σίγουρα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα περισσότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα καταστρέφονταν. Η παρούσα υποχώρηση ήταν μια επική απόδραση¨.
Τον Μάρτιο, η τουρκική F-16 πραγματοποίησε περιορισμένες επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία και κατέρριψαν συριακά πολεμικά αεροσκάφη κατά μήκος των συνόρων τους.
Λιβανέζικη ιστοσελίδα     Almasdarnews.com 24/4/2020

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου