Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Voucher επιστημόνων 600 ευρώ: Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Στην κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης (voucher) για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Είχε ξεσπάσει σάλος με τα ευτράπελα του προγράμματος.
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε η κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση. Οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής
Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. «Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια» όπως σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Όπως παραδέχεται ο υπουργός το περιεχόμενο του προγράμματος τηλεκατάρτισης «σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση».
«Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται» σημειώνει.

«Σκοιλ Ελικικου»
 Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων καθώς διαπιστώθηκαν λάθη και προβλήματα σε κάποια από αυτά τα προγράμματα.
Όλα ξεκίνησαν όταν εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προκάλεσαν πλήθος σχολίων καθώς φέρεται να δείχνουν ερωτήσεις, όπως το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» που υποβλήθηκαν σε επιστήμονες που θέλουν να λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου