Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Βίντεο ντοκουμέντο με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη(Βίντεο)

Οργιάζει η τουρκική προκλητικότητα - Τα περιστατικά έγιναν κοντά σε Λέσβο, Χίο και Κω - Στα βίντεο ακούγονται ξεκάθαρα Έλληνες να φωνάζουν "έρχεται πάνω μας"

Το φως της δημοσιότητας είδαν δύο βίντεο ντοκουμέντα με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Στο οπτικοακουστικό υλικό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απεικονίζονται τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη.

Τα περιστατικά έγιναν κοντά σε Λέσβο, Χίο και Κω, ενώ στα βίντεο ακούγονται ξεκάθαρα Έλληνες να φωνάζουν "έρχεται πανω μας".

Παράλληλα, πλοία του τουρκικού λιμενικού απεικονίζονται να πλέουν δίπλα σε βάρκες - δουλεμπορικά που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να αποτρέπουν τη διέλευσή τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


"Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ"

Στο μεταξύ σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης απάντησε στα τουρκικκά δημοσιεύματα που κατηγορούν την χώρα για παράνομες επαναπροωθήσεις.

"Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν" σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα. Μόνο τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα παρείχε ασφαλές λιμάνι για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, -δηλαδή τάξη μεγέθους – πάνω από το δέκα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού μας. Η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης. Είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών και όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο είτε για οικονομικό όφελος είτε για πολιτικούς σκοπούς" πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός. 

ΠΗΓΗ thetoc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου