Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κωνσταντίνος Φίλης, Η Ρωσία για την Ουκρανία θα πάει σε πολλούς πολέμους, η Δύση δεν θα πάει ποτέ(Βίντεο)

Η Ρωσία για την Ουκρανία θα πάει σε πολλούς πολέμους, η Δύση δεν θα πάει ποτέ δηλώνει ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο ραδιόφωνο του Real FM 

Ο Κος Φίλης τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ακριβώς την έκταση της Ρωσικής εισβολής γιατί παράλληλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία υπάρχει και ένας πόλεμος προπαγάνδας που μαίνεται και από τις δύο πλευρές. 

Αυτό που είναι σαφές τονίζει ο κος Φίλης είναι ότι η Ρωσική εισβολή έχει δύο βασικούς στόχους. 

Να αχρηστεύσει πλήρως την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας και να αποσταθεροποιήσει την χώρα χωρίς να αποκλείεται και αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία. 

Μια Ουκρανία που ο πρόεδρος της φάνηκε πολύ λίγος για να διαχειριστεί την κατάσταση που εξελίχθηκε τον τελευταίο μήνα 

Μετά τον Δνείπερο ποταμό, για παράδειγμα στο Κίεβο, υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί με αντιρωσικά αισθήματα τονίζει ο κος Φίλης και άρα μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση σε όλη την Ουκρανία φαντάζει απίθανη συμπληρώνει ο καθηγητής. 

Σίγουρα την Μόσχα την εξυπηρετεί περισσότερο μια μικρότερη επιχείρηση συμπληρώνει. 

Τεράστια είναι η αδυναμία της Ευρώπης για ουσιαστικές κυρώσεις, έχει αυτή την δυνατότητα αλλά αν το επιχειρήσει οι ζημιές στην Ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι τεράστιες με το φυσικό αέριο να καταγράφει τεράστια άνοδο στις διεθνείς αγορές σήμερα το πρωί τονίζει επίσης ο Κος Φίλης 

Πηγή: Real FM https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου