Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

«Επικίνδυνη η μυστική διπλωματία του πρωθυπουργού με την Τουρκία»-Π.Νεάρχου

 

«Εξωθεσμικό και επικίνδυνο να ασκεί μυστική και προσωπική εξωτερική πολιτική ο πρωθυπουργός», δηλώνει στο militaire.gr ο πρέσβης ε.τ και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης Περικλής Νεάρχου.

Ο κ.Νεάρχου τονίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να υπενθυμίσουν σε όλη τη Δύση ότι εκτός από την εισβολή στην Ουκρανία, υπάρχει και η εισβολή στην Κύπρο. «Αντί γι ΄ αυτό σπεύσαμε να κάνουμε την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, ξεπλύναμε τον Ερντογάν και δεν είπαμε κουβέντα».

Ο πρέσβης ε.τ επισημαίνει ακόμη ότι οι συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν είναι τόσο αθώες. «Συζητώντας συνεχώς οι Τούρκοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους», λέει ο κ.Νεάρχου. Κάνει λόγο για «λόμπι του κατευνασμού που βρίσκεται και λειτουργεί εντός Ελλάδας και θεωρεί ότι ο κατευνασμός είναι μονόδρομος. Όχι, υπάρχει και άλλος δρόμος κι αυτός είναι η ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας». Τέλος σχολιάζει τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η κυβέρνηση δεσμεύοντας τη χώρα , στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ασκεί αντιρωσική πολιτική όπως κάνει η Πολωνία ή η Λιθουανία για παράδειγμα» και εξηγεί τι έπρεπε να γίνει.


ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου