Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Κ. Γρίβας: Η ενεργή ουδετερότητα της Τουρκίας, η μουδιασμένη Ελλάδα

 

Το μεγάλο κάδρο του πολέμου της Ουκρανίας Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, ανέλυσε στο 98.4 γιατί η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σήμερα ως «επιτήδειος ουδέτερος» , αλλά ενεργητικά, κερδίζοντας ρόλο και «πόντους» διεθνώς , ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Αντίθετα , όπως είπε, παρότι πολύ θα ήθελε να διαψευστεί, διακρίνει ένα μούδιασμα στην Ελληνική στρατηγική, παρότι τώρα ειδικά θα έπρεπε να αναδείξει τον καίριο ρόλο της στη πολιτική ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, προχωρώντας και στην υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο, για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. , απενεργοποιώντας το πρωτοφανές casus belli της Τουρκίας σε ένα θέμα που είναι θεμέλιο του ίδιου του Διεθνούς Δικαίου, για το οποίο ιδίως ο δυτικός κόσμος και οι συμμαχίες μας , δηλώνουν τόσο ευαίσθητοι σήμερα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Γρίβας , μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, αλλά και για την μεγάλη εικόνα στα δύο μεγάλα γεωπολιτικά στρατόπεδα που διαμορφώνονται, αγγίζοντας τα όρια και μίας πυρηνικών δυνάμεων αντιπαράθεση.


ΠΗΓΗ Ράδιο 98.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου