Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Εκπρόσωπος IDF: «Άρχισαν στην Ελλάδα ασκήσεις από Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ευρώπη και Ισραήλ- αντιμετώπιση πυραύλων εδάφους-αέρος»

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού  Αβιχάι Αντράι ανέφερε σε tweet στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα του Twitter:

«Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στις διεθνείς ασκήσεις «Ηνίοχος», μαζί με Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία , Ιταλία, Καναδάς, Κύπρο και Σλοβενία.
Πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της άσκησης, θα εξασκηθούν σενάρια αεροπορικής μάχης και πώς να αντιμετωπίσουμε τις απειλές πυραύλων εδάφους-αέρος».

Και συνέχισε: «η άσκηση έχει στόχο τη δημιουργία στενών σχέσεων στις οποίες θα αντληθούν

διδάγματα και θα μελετηθούν, εκτός από την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν».

Σημείωση στο παρασκήνιο της έκθεσης: Η άσκηση διεξάγεται στην Ελλάδα γιατί διαθέτει επιχειρησιακό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα κατασκευής Ρωσίας.

Μάλιστα, οι χώρες που συμμετέχουν στον ελιγμό μελετούν τις αδυναμίες του ρωσικού συστήματος αεράμυνας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκμεταλλευτούν σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με χώρα που χρησιμοποιεί παρόμοιες αεροδυναμικές συστοιχίες κατασκευής Ρωσίας.

Αν και υπάρχει επί του παρόντος μια πιο προηγμένη ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορική συστοιχία πυραύλων στη Μέση Ανατολή, το S-400, καμία χώρα στη Μέση Ανατολή δεν διαθέτει ακόμη τέτοιο λειτουργικό σύστημα, επομένως ο τρέχων ελιγμός στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός στην περίπτωση μιας σύγκρουσης στην περιοχή μας, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 https://www.echedoros-a.gr

ΠΗΓΗ echedoros-a

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου