Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Εξήρε τα «κατορθώματα» Ερντογάν ο Σοϊλού: Όταν οι άλλοι ασχολούνταν με κορονοϊό, εμείς ανοίγαμε Βαρώσια και Αγία Σοφία

 

Ο τούρκος υπουργός εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού (φωτογραφία αρχείου / Associated Press)
Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, συμμετείχε στο εορταστικό μεταμεσονύχτιο δείπνο Sahur του Παραρτήματος Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τραπεζούντας στην Κωνσταντινούπολη και στην ομιλία που πραγματοποίησε εξήρε τα «ανδραγαθήματα» της κυβέρνησης Ερντογάν όσο ο υπόλοιπος κόσμος ασχολούνταν μόνο με την πανδημία.

Απωθήσαμε τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις με τους αγκώνες μας

«Ξέρετε τι κάναμε την περίοδο που δεν μπορούσαμε ούτε καν να βρεθούμε λόγω της πανδημίας; Είπαμε ότι αν υπάρχει φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, διατρανώσαμε το δικαίωμά μας να το διεκδικήσουμε και κάναμε ένα βήμα που έδειχνε σε όλον τον κόσμο την ισχύ μας, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Ξέρετε τι κάναμε; Ενώ όλοι σκέφτονταν πως να αντιμετωπίσουν την πανδημία, εμείς δεν επιτρέψαμε στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου να συνθλίψουν τη Λιβύη. Απωθήσαμε τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις με τους αγκώνες μας και είπαμε σε αυτές «δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη γαλήνη αυτών των ανθρώπων».
Και ήταν μόνο αυτό; Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, ξανά με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε (σ.σ. σε τέμενος) την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν δαμόκλειο σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκιζόμενοι ότι δε θα μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε», καυχήθηκε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου