Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η αποσιώπηση μιας νέας εισβολής αποθρασύνει τον επιδρομέα

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ είναι στραμμένη στο μέτωπο της Ουκρανίας. Είναι στραμμένη στα όσα εκτυλίσσονται στο θέατρο του παραλόγου, του πολέμου. Κι όμως υπάρχουν κι άλλα μέτωπα, που για κάποιο λόγο αποσιωπούνται. Έγινε γνωστό ότι η κατοχική Τουρκία, η οποία έχει αυτο-βαπτιστεί ως χώρα της ειρήνης, ρόλος που της αναγνωρίζεται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., έχει (ξανά) εισβάλει στο Ιράκ. Όπως ανακοινώθηκε από την Τουρκία, τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μία νέα επιδρομή στο έδαφος του Ιράκ, από αέρος και ξηράς, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πυροβολικού και ειδικών δυνάμεων. Η νέα αυτή επιχείρηση της κατοχικής επιδρομικής δύναμης φέρει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γράπωμα». 

Η ΑΓΚΥΡΑ βρίσκει, πάντα, μία δικαιολογία για να εισβάλει σε άλλες χώρες, να βομβαρδίσει, να σκοτώσει. Η «δικαιολογία» για αυτή τη στρατιωτική επιδρομή είναι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο διατηρεί τις βάσεις του στα βουνά του Ιρακινού Κουρδιστάν. Τι σημαίνει αυτό; Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως το κουρδικό απελευθερωτικό Κίνημα θα εξαπέλυε επιθέσεις κατά τουρκικών θέσεων και πως η δική της επιδρομή λειτουργούσε αποτρεπτικά. Προληπτική δολοφονική επίθεση. Αυτό κάνει η Άγκυρα και κρύβεται πίσω από τη δήθεν προσπάθειά της για αυτο-προστασία!Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις έκανε λόγο για κατάληψη στόχων. Κοντολογίς, οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Ιράκ και προελαύνουν. Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο ιρακινό έδαφος για να μείνουν. Συνεπώς, η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ θα ενταθεί. Δεν έχει σχέση με το Ιράκ η επιχείρηση, λέγει η Άγκυρα, αλλά στρέφεται κατά των «τρομοκρατών». Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η Τουρκία εισβάλλει στο Ιράκ, κυνηγώντας, δήθεν «τρομοκράτες». Τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμειςέχουν εξαρθρώσει το δίκτυο των… τρομοκρατών. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι τα ίδια κάνει η κατοχική Τουρκία στη Λιβύη, στη Συρία και ασφαλώς στην Κύπρο. Η Βαγδάτη και η Τρίπολη δεν αντιδρούν. Δεν μπορούν προφανώς να το κάνουν και υποβαθμίζουν τις τουρκικές κινήσεις.

ΑΥΤΟ δεν σημαίνει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας δεν είναι εισβολή σε ξένα εδάφη. Δεν υπάρχουν πολλών ειδών εισβολές, αλλά μία. Την ίδια ώρα και όχι τυχαία, δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε αντίδραση από τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα. Η απόλυτη σιωπή. Γιατί άραγε δεν προκαλούν αντιδράσεις οι επιθέσεις της Άγκυρας; Γιατί άραγε δεν θεωρείται παραβίαση του διεθνούς δικαίου; Πού είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ που αντιδρούν για τηνΟυκρανία και καλά κάνουν, να πράξουν το ίδιο και για το Ιράκ; Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις για όσα, για παράδειγμα, γίνονται σε βάρος των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς αυτές τις ημέρες; 

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ στρατός επεμβαίνει τακτικά στρατιωτικά στο Ιράκ, τη Συρία και, από τον Ιανουάριο του 2020, στη Λιβύη. Αυτή είναι η «ειρηνοποιός» Τουρκία, την οποία χαϊδεύουν οι διάφοροι τρίτοι. Αυτή είναι η χώρα, η οποία μεσολαβεί δήθεν για την ειρήνη στο Ουκρανικό. Τα κάνει όλα αυτά επειδή την ανέχονται και την ενθαρρύνουν. Βασικά την αποθρασύνουν. 

Η Θέση του "Φ"    

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου