Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Απειλεί η Ζαχάροβα για την αύξηση αμυντικών δαπανών της Γερμανίας - "Είναι γνωστό από την Ιστορία πώς θα τελειώσει"

 

Πώς σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την έγκριση πακέτου-μαμούθ 100 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς της Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η αύξηση των γερμανικών στρατιωτικών δαπανών σημαίνει ότι η χώρα επαναστρατιωτικοποιείται και ότι αυτό συνιστά αύξηση των κινδύνων για την ασφάλεια της Μόσχας.

Το Reuters μεταδίδει ότι η Ζαχάροβα είπε:

"Αντιλαμβανόμαστε τη δήλωση του Γερμανού καγκελαρίου [Όλαφ Σολτς] ως μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το Βερολίνο έχει χαράξει μια πορεία για μια ταχεία επαναστρατιωτικοποίηση της χώρας.

Πώς θα μπορούσε να τελειώσει αυτό; Αλίμονο, αυτό είναι γνωστό από την ιστορία".

Ειδικό ταμείο της Γερμανίας για την άμυνα

Η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρεται στην έγκριση του ειδικού ταμείου-μαμούθ της Γερμανίας ύψους 100 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που είχε ανακοινώσει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, και που έλαβε την έγκριση του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας αλλά και της συντηρητικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τον βασικό πυλώνα της ιστορικής αλλαγής Zeitenwende στη γερμανική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.

Τα κονδύλια αυτά προορίζονται για την αναβάθμιση του υποχρηματοδοτούμενου και υποεξοπλισμένου στρατού της Γερμανίας, την Bundeswehr, αλλά και για να βοηθήσουν το Βερολίνο να τηρήσει τον στόχο των χωρών του ΝΑΤΟ να ξοδεύουν τουλάχιστον το 2% του προϋπολογισμού τους για την άμυνα.


"Το ειδικό ταμείο έρχεται", δήλωσε ο Όλαφ Σολτς τη Δευτέρα 30 Μαΐου , προσθέτοντας ότι "με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, διασφαλίζουμε ότι η Bundeswehr μπορεί να εκπληρώσει την αμυντική της αποστολή καλύτερα από ποτέ. Ένα τεράστιο βήμα για την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης".

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου