Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σε εγρήγορση στρατός και συνοριοφύλακες στον Έβρο – «Δύσκολο καλοκαίρι αλλά είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι»

 

Η Άγκυρα προκαλεί, η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία. Άλλωστε, τόσο ο Ελληνικός Στρατός όσο και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική αύξησης της έντασης τόσο στο πεδίο όσο και στη ρητορική και ενώ υπάρχουν αναλυτές και διεθνολόγοι που θεωρούν πως ο Ερντογάν ετοιμάζει καλοκαίρι… 2020 στο Αιγαίο, τα ανώτερα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται καθησυχαστικά καθώς δεν αναμένουν από την Άγκυρα να φτάσει στα άκρα όπως έκανε πριν από δύο χρόνια.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως εκείνοι που είναι στις κατάλληλες θέσεις δεν προετοιμάζονται, δίνοντας εντολές και κάνοντας συστάσεις και κινήσεις με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια της χώρας από εξωτερικούς κινδύνους.

Μία από αυτές τις κινήσεις είναι, μιας και είναι ξεκάθαρο πως αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι, οι συστάσεις σε στρατιώτες και στρατιωτικούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό αυτή την περίοδο ενώ καλό είναι να επιλέγουν κοντινές- από τον τόπο διαμονής τους- τοποθεσίες και σίγουρα εντός της χώρας.

Επίσης, οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν κάθε «κενό» για να μπουν παράνομα στη χώρα μας και για αυτό, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες.

Παράλληλα, στη «μάχη» ρίχνονται και τα νέα μέσα ασφαλείας, όπως τα drone περιπολίας καθώς και το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα καμερών, αποτελώντας «τα αυτιά και τα μάτια» των συνοριοφύλακων.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υβριδική απειλή»

Τέλος, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πριν από μερικές ημέρες αποκάλυψε πως ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται κι άλλο. Κατά 80 χιλιόμετρα μάλιστα! Μάλιστα, είχε τονίσει ότι «η χώρα μας έχει επενδύσει στον εξοπλισμό στον αέρα και στη θάλασσα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε υβριδική απειλή».

Και το μήνυμα είναι σαφές από όλους: Η Ελλάδα και ξέρει να φυλάει πάντα τα σύνορά της και θα το κάνει αν απειληθεί.

ΠΗΓΗ https://lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου