Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την «Οργή του Ποσειδώνα» – Κοινή άσκηση αεροσκαφών Ελλάδας-Ισραήλ

 

Οι Τούρκοι μοιάζουν εκνευρισμένοι με το όνομα της ελληνικής άσκησης «Η οργή του Ποσειδώνα», ενώ την ίδια στιγμή τα ελληνικά φτερά έφτασαν μέχρι το Ισραήλ κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης.

Tην ενόχληση της Άγκυρας αποτυπώνουν τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για τη μεγάλη, κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Στην άσκηση, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, εκφράζουν δυσαρέσκεια που σε μια περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι Αμερικάνοι προχωρούν σε μια κοινή άσκηση με F-35 τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία,

Μάλιστα στην τουρκική τηλεόραση, σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης «Όργη του Ποσειδώνα», καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία ‘’η οργή του Ποσειδώνα’’ .Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζοντας το όνομα της άσκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου