Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

”Επανάσταση” από την Ινδική αμυντική βιομηχανία: Με επιτυχία η πρώτη πτήση UAV – Βίντεο

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη πτήση του Ινδικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) Η πτήση έγινε στη περιοχή Karnataka την Παρασκευή.

Λειτουργώντας σε μια πλήρως αυτόνομη λειτουργία, το αεροσκάφος επέδειξε μια τέλεια πτήση, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης, της πλοήγησης στο σημείο και της ομαλής προσγείωσης. Αυτή η πτήση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την απόδειξη κρίσιμων τεχνολογιών για την ανάπτυξη μελλοντικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αυτοδυναμία σε τέτοιες στρατηγικές αμυντικές τεχνολογίες.

Το Unmanned Aerial Vehicle έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από το Aeronautical Development Establishment (ADE), Bengaluru, ένα κορυφαίο ερευνητικό εργαστήριο της DRDO. Τροφοδοτείται από έναν μικρό κινητήρα. Το πλαίσιο του αεροσκάφους, το υπόστρωμα και ολόκληρα τα συστήματα ελέγχου πτήσης και ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για το αεροσκάφος αναπτύχθηκαν εγχώρια.

Ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh συνεχάρη το DRDO και είπε ότι είναι ένα σημαντικό επίτευγμα προς τα αυτόνομα αεροσκάφη και θα ανοίξει το δρόμο για το «Aatmanirbhar Bharat» όσον αφορά τα κρίσιμα στρατιωτικά συστήματα.


ΠΗΓΗ  https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου