Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλύπτουν ένα νέο πρόβλημα για τους Ρώσους – Προκαλεί πτώση του ηθικού και απροθυμία για αγώνα

 

Στην τελευταία έκθεσή τους, οι βρετανοί αναλυτές πληροφοριών προέβλεψαν πιθανή επιδείνωση του επιπέδου ιατρικής προστασίας των ρωσικών μάχιμων μονάδων που μάχονται στην Ουκρανία.

Ορισμένοι πρόσφατα κινητοποιημένοι Ρώσοι έφεδροι έλαβαν εντολή να αγοράσουν τις δικές τους προμήθειες πρώτων βοηθειών για πολεμικές επιχειρήσεις, συμβουλεύοντας ότι τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής, όπως οι σερβιέτες, είναι μια καλή και «οικονομική» λύση.

Επιπλέον, οι Βρετανοί λένε ότι το επίπεδο ιατρικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις πρώτες βοήθειες είναι πιθανό και θα συνεχίσει να είναι ανεπαρκές.

Μερικά ρωσικά στρατεύματα έλαβαν τα δικά τους εφόδια σύμφωνα με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι δυτικοί στρατοί, αλλά οι στρατιώτες τους τα προσέδεσαν στον εξοπλισμό τους με καλώδια και όχι με Velcro.

«Αυτό σχεδόν σίγουρα θα καταστήσει δύσκολο ή ακόμα και αδύνατο να βάλεις τις πρώτες βοήθειες εγκαίρως σε περίπτωση έντονης αιμορραγίας στο πεδίο της μάχης», αναφέρει η έκθεση.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σημειώνουν ότι η δυσπιστία των Ρώσων στρατιωτών για τις ιατρικές υπηρεσίες πίσω από τον αγώνα και οι ανεπαρκείς ιατρικές προμήθειες σχεδόν σίγουρα συμβάλλουν στην πτώση του ηθικού και στην απροθυμία να εμπλακούν σε επιθετικές ενέργειες σε πολλές μονάδες στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου