Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να μην κρύβεται πίσω από την ΕΕ

«Το να κρύβεται πίσω από την ΕΕ δεν θα έχει κάποια χρησιμότητα στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η απάντηση της Αθήνας στις επιστολές της Άγκυρας για πιθανές λύσεις στις διαφωνίες είναι «αδύναμες» και «στερούνται νομικών επιχειρημάτων». 

Σχολιάζοντας την άρση εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, είναι μια «αμοιβή» επειδή «απομακρύνεται από τη Ρωσία». Τόνισε δε ότι αυτή η απόφαση διαταράσσει την ισορροπημένη πολιτική στο νησί και κάνει τις ΗΠΑ απολύτως υπέρ των Ελληνοκυπρίων. 

Σύμφωνα με την Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά».

Αναφερόμενος στις επιστολές που έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ σημείωσε αρχικά πως «τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας έχουν οδηγήσει σε παράνοια την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση. Συντάξαμε και τρίτη επιστολή. Θα δούμε αν η Ελλάδα θα συντάξει ξανά μια επιστολή με τέτοιο δημαγωγικό περιεχόμενο».

Συμπλήρωσε δε ότι «μιλήσαμε με τις ΗΠΑ και τους είπαμε ότι δεν πρέπει να είναι το παιχνίδι (σ.σ. των Ελλήνων)».

«Έχουμε πει τα βήματα που θα κάνουμε για την Κύπρο. Σε Αιγαίο και Μεσόγειο δεν δίνουμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν. Όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Η Τουρκία είναι ο μόνος πρωταγωνιστής», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου