Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η εγκληματικότητα και η «νόμιμη άμυνα» στο σύστημα…

 

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Κόντρα στην κοινή λογική -ας αφήσουμε στην άκρη το δημόσιο αίσθημα-, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ., με την πολιτική ηγεσία του Τ. Θεοδωρικάκου, έκανε με άψογο τρόπο τη δουλειά της και εκκένωνε τη φοιτητική εστία του Ζωγράφου από κάποιες δεκάδες εγκληματίες, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. 

Ο «πολύς» κ. Τζανακόπουλος μιλούσε για «επίδειξη αυταρχισμού» και αρκετοί βουλευτές του κόμματος -όπως και του ΚΚΕ- διαμαρτύρονταν έντονα, γιατί η υπαστυνόμος δεν άφησε τον σεσημασμένο εγκληματία να της τρυπήσει την καρωτίδα και τον πυροβόλησε στα πόδια…

Σε ποια χώρα που επικρατεί στοιχειωδώς η κοινή λογική θα διανοούνταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και το τέταρτο κόμμα της Βουλής- να εκστομίσουν κάτι τέτοιο; Σε καμία. Σε ποια χώρα που η κοινή γνώμη φώναζε «επιτέλους», με τη σύλληψη 3 συμμοριών και την απελευθέρωση μιας φοιτητικής εστίας από κακοποιούς, θα τολμούσε κάποιος να αντιδράσει, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την ασυλία της βαριάς παραβατικότητας; Σε καμιά. Στον σύγχρονο και πολιτισμένο κόσμο, η σκιά της κοινής λογικής πέφτει βαριά πάνω στον δημόσιο βίο. «Απαγορεύει» πράγματα και «επιβάλλει» άλλα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα και πολλά πολλά. Γι’ αυτό κι αυτό το άθλιο και απαράδεκτο φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος που κρύβεται μέσα στο πανεπιστημιακό «άσυλο» και οι συμμορίες που έχουν τα άντρα και τον οπλισμό τους, εκεί που κανονικά θα στεγάζονταν φτωχόπαιδα από την επαρχία, τα οποία θέλουν να σπουδάσουν για να αλλάξουν τη ζωή τους, δεν γίνεται πουθενά αλλού στον κόσμο. Και ειδικότερα στην Ευρώπη. Πουθενά.

Κι όμως, εδώ γινόταν και γίνεται- δεν έχουν καθαρίσει ακόμα όλα τα ΑΕΙ, παρά την εντονότερη δράση της ΕΛ.ΑΣ.- ελέω μιας αρρωστημένης αντίληψης η οποία κυριαρχεί σε μια μειοψηφία. Πολιτικά την εκφράζει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα που έχει «πετύχει», είναι να δυσφημήσει το όνομα και τους αγώνες τής κάποτε διωκόμενης Αριστεράς. Η οποία ποτέ δεν διανοήθηκε σε συνθήκες ειρήνης να υιοθετήσει ή να προστατεύσει την εγκληματικότητα. Το αντίθετο μάλιστα. Η νομιμότητα ήταν ασπίδα της. Κι όμως, αυτές οι πολιτικές καρικατούρες που κάνουν τους «αριστερούς» στηρίζουν απροκάλυπτα την παραβατικότητα και επενδύουν σε αυτήν. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας απλοϊκής και αρχαιομαρξιστικής αντίληψης: Για όλα τα εγκλήματα φταίει, όχι ο εγκληματίας, αλλά η κοινωνία που δημιούργησε ο καπιταλισμός και περιθωριοποιεί τους προλετάριους. Οπότε τι να κάνει ο προλετάριος; Θα κλέψει, θα σκοτώσει, θα εκπορνευτεί, θα εξαπατήσει, θα δείρει. Ολα αυτά και ο υπόλοιπος Ποινικός Κώδικας, μέσα τους -αλλά ανομολόγητα γιατί η εξέλιξη της κοινωνίας δεν τους επιτρέπει να το πουν φωναχτά- είναι κάτι σαν «νόμιμη άμυνα απέναντι στο σύστημα». Και υπ’ αυτήν την έννοια αξίζει να προστατευτούν. Μέσα από το ίδιο πρίσμα φωτίζεται καλύτερα και το γιατί άλλαξε ο Π.Κ. όπως άλλαξε νύχτα και με κλειστή τη Βουλή. Ή γιατί ενώ η ΕΛ.ΑΣ. από το 2018 (!), έξι χρόνια πριν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είχε πλήρη αναφορά για το τι γινόταν στην Πολυτεχνειούπολη, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αφησε τις ελληνικές και αλβανικές μαφίες να θησαυρίζουν και να κατατρομοκρατούν τα παιδιά που ήθελαν μια φτηνή στέγη για να πάρουν το πτυχίο τους.

Πολύ περισσότερο παλαιότερα, αλλά και σήμερα οι κοινωνίες βρίθουν αδικιών. Αλλά ο σύγχρονος κόσμος έχει κάνει μια συμφωνία που λέγεται Σύνταγμα και Νόμοι. Αλλάζοντας και εφαρμόζοντας τους εκάστοτε νέους νόμους, μειώνονται και αντιμετωπίζονται οι περισσότερες αδικίες. Ο δρόμος δεν είναι ούτε ευθύς ούτε σύντομος. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι το άλλοθι μιας πολιτικής αντίληψης που είναι σφιχταγκαλιασμένη με την εγκληματικότητα.

ΑΙΧΜΗ

ΜΕ «ΜΠΟΛΙΑ», ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Τι κι αν τον άδειασε μεγαλοπρεπώς μέσα στη Βουλή ο Α. Ξανθός, λέγοντας ότι οι απόψεις του κ. Πολάκη για τα εμβόλια «δεν είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Τι κι αν γελάει μαζί του όλη η επιστημονική κοινότητα. Τι κι αν έχουν συνταχθεί μαζί όλοι οι «ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές». Τι κι αν ο μέσος πολίτης σκέπτεται με τρόμο τι θα είχε γίνει, αν έπρεπε να διαχειριστεί την πανδημία ως υπουργός Υγείας. Ο «αψύς» εκεί. Πάντα με τις πλάτες του σιωπούντος Α. Τσίπρα και με την επιδοκιμασία από τα πάσης πολιτικής καταγωγής «μπόλια». Επιμένει σε σημείο εμμονικό, που τον οδήγησε ακόμα και σε δημόσια αντιπαράθεση με τον καθηγητή κ. Λύτρα, τη μελέτη του οποίου όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «σημαία» του… Κανείς δεν μπορεί -και δεν θέλει- να τον μαζέψει κι ας έχει καταγραφεί η ζημιά που κάνει σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που, επί ματαίω προς το παρόν, προσπαθεί να «σοβαρευτεί». Ο Α. Ξανθός δυστυχώς είναι σχεδόν μόνος και «χαμηλά» στην επικρατούσα αξιακή κλίμακα του κόμματος και του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων του. Αντίθετα, ο «αψύς», συνεπής στην αντιεμβολιαστική ρητορική του και με την ιβερμεκτίνη και το λίστεριν ανά χείρας, συνεχίζει τον «αγώνα» του. Και επειδή δεν είναι όποιος κι όποιος, ανέβηκε και πίστα. Χθες, απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη, τον απείλησε ευθέως ότι «τα στοιχεία, όσα στοιχεία έχουν βγει και όσα θα βγουν, θα είναι ο δρόμος που θα σας οδηγήσει σε ποινικές ευθύνες και Ειδικό Δικαστήριο»… Με «μπόλια» δεν γίνεται δουλειά. Πόσω μάλλον κυβερνήσεις.

Και… τσουπ η ΜΕΡΚΕΛ -1

Την ώρα που ο Β. Πούτιν μέσω των ψευτο-δημοψηφισμάτων κάνει τη μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και απειλεί ανοιχτά τη Δύση με τη χρήση πυρηνικών όπλων… τσουπ, η Α. Μέρκελ. Η άλλοτε κραταιά κυρία «έσπασε τη σιωπή της» για να πει τι; Πάρτε στα σοβαρά τον Πούτιν και μη θεωρήσετε ότι μπλοφάρει με τα πυρηνικά. Επικαλούμενη μάλιστα και τον Χ. Κολ, τόνισε ότι ο πρώην καγκελάριος και «μέντορας» θα έκανε «τα πάντα για την προστασία της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας, αλλά ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πως θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με την Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Ενδιαφέρον έχει η στιγμή που η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας -με τις πιο στενές και μυστικές σχέσεις με τον Β. Πούτιν- επέλεξε να νουθετήσει την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ ουσιαστικά να τα βρουν με την Ρωσία, και μάλιστα με τους δικούς της όρους. Σήμερα στις 15:00 ώρα Μόσχας, ο Β. Πούτιν έχει προγραμματίσει πομπώδη εκδήλωση στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών ένταξης των 4 ουκρανικών περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία…

Και… τσουπ η ΜΕΡΚΕΛ -2

…Η μεγαλοπρεπής τελετή γίνεται παρουσία των 4 «ηγετών» των 4 εδαφών που προσαρτώνται de facto στη Ρωσία μετά τα ψευτο-δημοψηφίσματα. Ο Β. Πούτιν γιορτάζει τη «νίκη» του. Οι 4 περιοχές που προσαρτώνται αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% της Ουκρανίας και έχουν 4.000.000 κατοίκους. Σε αυτήν τη συγκυρία η Α. Μέρκελ ουσιαστικά λέει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ να τον αφήσουν να κάνει ό,τι θέλει, να ξεχάσουν την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, όπως και τις άφρονες απειλές του εισβολέα για χρήση πυρηνικών… Ευτυχώς που η ούτως ή άλλως «κουτσή» Ε.Ε. δεν έχει στο τιμόνι της και την κ. Μέρκελ.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ… ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ Χ.Α.

Τα αίσχη που έγιναν στη δίκη της Χ.Α. (συνθήματα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης, ναζιστικοί χαιρετισμοί, προπηλακισμοί) φαίνεται ότι επιταχύνουν μια ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, και ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, προχωρούν τη νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές το κόμμα του Κασιδιάρη. Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η παραδοχή ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές κόμμα του οποίου ηγείται ένας πρώην βουλευτής με κακουργηματική καταδίκη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Μια πρωτοβουλία η οποία δεν αναμένεται να συναντήσει την αντίρρηση κανενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Ή μήπως όχι;

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου