Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αίγυπτος: Διαγωνισμός για έρευνες υδρογονανθράκων σε Μεσόγειο και Δέλτα του Νείλου - Η Αίγυπτος επιθυμεί να γίνει ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέο διεθνή διαγωνισμό για τα δικαιώματα έρευνας για φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε 12 οικόπεδα στο Δέλτα του Νείλου και στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, τα οικόπεδα είναι έξι σε χερσαίες και έξι σε θαλάσσιες περιοχές. Η προθεσμία για τις προσφορές είναι έως τις 30 Απριλίου 2023.

Στις 15 Δεκεμβρίου ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Ταρέκ ελ Μόλα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής δήλωσε ότι εντοπίστηκε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Nargis. Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά τη μονομερή ανακήρυξη της αιγυπτιακής ΑΟΖ. Βέβαια ο υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση για τον προσδιορισμό των αποθεμάτων στο συγκεκριμένο πεδίο.

Στο Nargis δικαιώματα έχει η Chevron μαζί με την Tharwa Petroleum. Εάν επιβεβαιωθεί ότι το νέο κοίτασμα είναι πραγματικά μεγάλο, τότε θα υπάρξει νέα ώθηση στις προσπάθειες της Αιγύπτου να γίνει ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ανακοίνωση του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου Zohr, το 2015 από την ΕΝΙ.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου