Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

«Qatargate»: Φωτογραφίες ντοκουμέντο – Παντσέρι και Τζόρτζι κουβαλάνε τις βαλίτσες με τα λεφτά

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα για το σκάνδαλο του «Qatargate» που συγκλονίζει την Ευρώπη στις οποίες φαίνεται ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, μαζί με τον Αντόνιο Παντσέρι να κουβαλάνε βαλίτσες γεμάτες με χαρτονομίσματα μετρά από μυστική συνάντηση που είχαν με καταριανούς αξιωματούχους.

Είναι φωτογραφίες ντοκουμέντο του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Τζόρτζι, και του Αντόνιο Παντσέρι με τις βαλίτσες με τα λεφτά στο χέρι .

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η «La Repubblica», οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου «Qatargate» με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, σε πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βέλγος εισαγγελέας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το ραντεβού των τριών αντρών , που δείχνει ολοφάνερα πώς γίνονταν οι δωροδοκίες. Τα φωτογραφικά καρέ από το σύστημα ασφαλείας του ξενοδοχείου αποτελούν μέρος της δικογραφίας.

Η άρση της ασυλίας της Εύας Καιλή για το Qatargate είναι μόνο η αρχή.

Ο Βέλγος εισαγγελέας φαίνεται ότι ξετυλίγει το κουβάρι , για τις διαδρομές του χρήματος της ΜΚΟ – Παντσέρι μετά και την κατάθεση του συντρόφου της Καϊλή και ζητά την άρση ασυλίας ακόμη τριών ευρωβουλευτών .

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα οι Αντρέα Κοτσολίνο, Μαρκ Ταραμπέλα, Μαρία Αρένα

Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σειρά παίρνουν οι ευρωβουλευτές Αντρέα Κοτσολίνο, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρενά έτσι ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες για το εάν είχαν και σε τι βαθμό εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, που κλονιζει την καρδιά της Ευρωπαικης Ενωσης.

«Ο Τζόρτζι υπέθετε ότι ο Πάντσερι μπορεί να είχε δώσει στον Κοτσολίνο κάποια χρήματα. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της Τζόρτζι ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτσολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίου είναι βοηθός ο Τζόρτζι. Ο ίδιος ο Παντσέρι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Κοτσολίνο».

Ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος Κοτσολίνο αρνείται πάντως την εμπλοκή του στο Qatargate kai απειλεί με αγωγές.

«Γρανάζια του συστήματος»

Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση άρχισαν να παίρνουν τα πρώτα στοιχεία από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς . Όλοι ήταν Ιταλοί, και όπως επισημαίνει η «La Repubblica», η Εύα Καϊλή, επιβεβαίωσε στις καταθέσεις της ότι ήταν «γρανάζια του συστήματος» .

Την ίδια στιγμή η Εύα Καϊλή θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά στο κελί της στις φυλακές του Χάρεν, μέχρι να επανεξεταστεί εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης της στις 22 Ιανουαρίου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου