Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας για το Ολοκαύτωμα: Ο δρόμος για τις διεθνείς αναγνωρίσεις είναι μακρύς και δύσκολος - Ανακοίνωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος τιμά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), 77 χρόνια μετά την είσοδο των σοβιετικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

«Ο δρόμος προς τις διεθνείς αναγνωρίσεις είναι μακρύς και ιδιαιτέρως δύσκολος» σημειώνει η Ομοσπονδία, κάνοντας μια έμμεση σύνδεση με τη Γενοκτονία των Ποντίων και το αίτημα για τη διεθνή αναγνώρισή της. Το σχόλιο βασίζεται στο γεγονός ότι η διεθνής ημέρα για το Ολοκαύτωμα καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν από 17 χρόνια, το 2005.

Η ΠΟΕ σημειώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών οργανώσεων που συνεχίζουν να αγωνίζονται

σταθερά για την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. «Υποχρέωση της ανθρωπότητας είναι να υπερασπίζεται αξίες και αρχές, αλλά και να μην ξεχνά ποτέ το ιερό της χρέος απέναντι στα θύματα της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού» υπενθυμίζει.

Και καταλήγει: «Το γεγονός πως υποστηρικτές αντίστοιχων απάνθρωπων ιδεολογιών κερδίζουν έδαφος ολοένα και περισσότερο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα διδάχτηκε ελάχιστα από το πρόσφατο παρελθόν της, αλλά και πως είναι ανάγκη να μην ξεχάσουμε τη φρίκη, κανέναν και τίποτα που οδήγησε και συνέβαλε σε αυτή».

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου