Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τώρα η τσεχική βιομηχανία έχει ξεκινήσει την παραγωγή φουσκωτών απομιμήσεων πυροβολικού τύπου ΝΑΤΟ και MLRS.

 Γράφει ο Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου

Για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στη Δύση, άρχισαν να κατασκευάζουν φουσκωτά μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού. Αν νωρίτερα στο Κίεβο προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τη χρήση φουσκωτών « τανκς , MLRS και συστημάτων αεράμυνας» από τον ρωσικό στρατό, τώρα οι ίδιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέτοια μέσα είναι αποτελεσματικά για παραπλανητικές πληροφορίες.

Εδώ, ακριβώς στις θέσεις - αρκετά ρεαλιστικό, ειδικά σε κατώτερη οπτική ή από μακριά.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τώρα η τσεχική βιομηχανία έχει ξεκινήσει την παραγωγή φουσκωτών απομιμήσεων πυροβολικού τύπου ΝΑΤΟ και MLRS.

Πρόσφατα, μια τέτοια απομίμηση από την ουκρανική πλευρά φάνηκε στη ζώνη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για φουσκωτούς εκτοξευτές ρουκετών γενικής χρήσης Hymars και πυροβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής.

Μια επιχείρηση στην Τσεχική Δημοκρατία επιβεβαίωσε την παραγωγή ανδρεικέλων για τα ουκρανικά στρατεύματα. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι «στις εκθέσεις του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή περίπου 40% περισσότερων HIMARS από αυτά που παραδόθηκαν στο Κίεβο, ακριβώς λόγω της χρήσης φουσκωτών ανδρεικέλων που ράβουν στην Τσεχία η Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

Η προσαρμογή πλαισίων απομίμησης στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στο εργοστάσιο ρούχων της Τσεχίας γίνεται κυρίως από γυναίκες. Στη συνέχεια τα προϊόντα αποστέλλονται σε ειδικό στρατιωτικό υπόστεγο, όπου πραγματοποιούνται δοκιμές αέρα.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: τα UAV χτυπάνε ότι βρουν με χαμηλής ανάλυσης κάμερες. Αυτό είναι μια λύση και για εμάς για να επιβιώσουν τα δικά μας οπλικά συστήματα στον Έβρο και στα νησιά. Λέγεται πως οι Ρώσοι είχαν κατασκευάσει στην τότε κραταιά USSR τεράστιους αριθμούς για να παραπλανήσουν τους δυτικούς για την στρατιωτική τους ισχύ. Μετά αποδείχτηκε πως κατασκεύαζαν πραγματικά οπλικά συστήματα και λίγα φουσκωτά στο 5-10% όσων είχαν!

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου

ΠΗΓΗ hellenicdefence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου