Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Οι κουκουλοφόροι και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» την οργή

Κρυπτόμενοι πίσω από τη δίκαιη οργή των πολιτών, οι κουκουλοφόροι προσπαθούν να υποδαυλίσουν «ξεσηκωμούς» και να αποκομίσουν κέρδη από την ανθρώπινη οδύνη.

Μέσα στην πάνδημη θλίψη, οι κουκουλοφόροι ξεπρόβαλαν ξανά στο Σύνταγμα και επιχειρώντας να αναβιώσουν το χιλιοπαιγμένο έργο, προκάλεσαν επεισόδια με καταστροφές και εμπρησμούς στα πέριξ της πλατείας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα το μεσημέρι για την τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι

Tην κατάσταση, υποδαυλίζει με τη στάση της η αντιπολίτευση και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» τις αντιδράσεις για τη δίκαιη οργή των πολιτών, επιχειρώντας επί της ουσίας να αποκομίσει κέρδη, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις στελεχών του.

«Πριν ακόμη στερέψουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στα Τέμπη, η κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή να ρίξουν δακρυγόνα εναντίον όσων ειρηνικά διαδήλωναν στο Σύνταγμα για τη δικαίωση των νεκρών, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Τόση ήταν ειλικρίνεια της συγγνώμης του κυρίου Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας ότι τα επεισόδια στο Σύνταγμα με καταστροφές και εμπρησμούς δεν τα προκάλεσαν όσοι διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά οι κουκουλοφόροι.

Την οργή των απλών διαδηλωτών, των νέων της χθεσινής σιωπηλής διαμαρτυρίας με κεριά στο Σύνταγμα, δεν εκφράζουν ούτε οι κουκουλοφόροι, ούτε οι επαγγελματίες της οργής που ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο Δεκέμβρη 2008. Ούτε τα κομματικά επιτελεία που εντάσσουν την τραγωδία στην προεκλογική τους ατζέντα, ούτε όσοι πολιτικοί κουνούν επικριτικά το δάχτυλο από τις τηλεοράσεις. 

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «καβαλήσει» το κύμα της δίκαιης αγανάκτησης και να το εκμεταλλευτεί για ιδιοτελείς σκοπούς έχει ξεκινήσει ήδη τα τελευταία 24ωρα και αναμένεται να ενταθεί. 

«Να μη διανοηθούν η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι υπουργοί Προστασίας Πολίτη και Παιδείας να επιχειρήσουν καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας. Να «μαζέψουν» αμέσως τις δυνάμεις καταστολής», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο πρώην υπ. Νίκος Φίλης.

Πιο προσεκτική η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και κρατώντας κάποιες αποστάσεις σχολίαζε χθες ότι «είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτικό σύστημα αυτό το θυμό, το πένθος, την θλίψη και την οργή των νέων να τους πείσουμε να μετατραπεί σε θετική δράση, ως ενεργοί πολίτες αναλάβουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να προχωρήσουν».

ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου