Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ταϊβάν NCIST αποκαλύπτει μικρά περιπλανώμενα πυρομαχικά παρόμοια με το Aerovironment Switchblade και επιθετικά drones

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος 

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου, η Taepodong δημοσιεύει ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST) αποκάλυψε τέσσερις τύπους drones: Albatross II, επιθετικά drones Chien Hsiang (εκδόσεις οπτικής καθοδήγησης και καθοδήγησης GPS), drone Cardinal III (VTOL). ), και πυρομαχικά NCIST switchblade-loitering. Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά - με το παρατσούκλι και drone καμικάζι - είναι παρόμοια με το αμερικανικής κατασκευής AeroVironment Switchblade που παρέχεται στην Ουκρανία, γράφει ο Matthew Strong στο Taiwan News.

Τα νέα περιπλανώμενα πυρομαχικά μπορούν να φτάσουν σε έναν στόχο που βρίσκεται σε απόσταση έως και 10 χιλιομέτρων, δήλωσε το NCSIST σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. Οι στόχοι θα μπορούσαν να είναι άτομα ή οχήματα υψηλής αξίας, συμπεριλαμβανομένων πλοίων κοντά στην ακτή, σύμφωνα με την έκθεση. Το στρατιωτικό NCSIST έδειξε 10 drones, συμπεριλαμβανομένου του Albatross I που ήδη παράγεται, και πρωτότυπα του Albatross II και του Cardinal III που βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη, αναφέρει ο Matthew Strong.

Να υπενθυμίσουμε ότι το AeroVironment Switchblade είναι ένα μικρό, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο πρωταρχικός του ρόλος είναι ως περιπλανώμενο πυρομαχικό, που σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να κατευθυνθεί για να επιτεθεί σε έναν στόχο όταν εντοπιστεί.

Το Switchblade εκτοξεύεται από ένα σωλήνα και μπορεί να ελεγχθεί από έναν χειριστή εδάφους χρησιμοποιώντας μια συσκευή χειρός. Έχει αυτονομία έως και 10 χιλιόμετρα και μπορεί να μείνει ψηλά έως και 15 λεπτά, ανάλογα με την αποστολή και το ωφέλιμο φορτίο. Μόλις εντοπιστεί ο στόχος, το Switchblade μπορεί να κατευθυνθεί να πετάξει μέσα του, χρησιμοποιώντας μια μικρή κεφαλή για να τον καταστρέψει. Η κεφαλή έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τις παράπλευρες ζημιές, καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για χρήση σε καταστάσεις όπου απαιτείται ακρίβεια.

Το Switchblade είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα και άλλους αισθητήρες, οι οποίοι επιτρέπουν στους χειριστές να συλλέγουν πληροφορίες και να αξιολογούν την κατάσταση πριν εμπλακούν σε έναν στόχο. Το μικρό του μέγεθος και η φορητότητά του το καθιστούν αποτελεσματικό εργαλείο για χρήση σε ποικίλες τακτικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων μάχης στην πόλη και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Το όπλο μπορεί να ελεγχθεί με τηλεχειρισμό από τον χειριστή και να καταστραφεί εάν ο στόχος εξαφανιστεί ή μετακινηθεί σε μια πολυσύχναστη τοποθεσία.

Η AeroVironment έχει αναπτύξει πολλούς διαφορετικούς τύπους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Switchblade (UAV), το καθένα με τις δικές του μοναδικές δυνατότητες και προδιαγραφές. Εδώ είναι μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είδη: • Switchblade 300: Το αρχικό μοντέλο Switchblade, με αυτονομία έως 10 χιλιόμετρα και μέγιστο χρόνο πτήσης 15 λεπτά. • Switchblade 600: Μια έκδοση μεγαλύτερης εμβέλειας του Switchblade, με αυτονομία έως και 40 χιλιόμετρα και μέγιστο χρόνο πτήσης 30 λεπτά. • Switchblade 300 LE: Μια έκδοση του Switchblade που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επιβολή του νόμου, με μικρότερη κεφαλή και μειωμένη εμβέλεια 5 χιλιομέτρων. • Switchblade 600 LE: Μια έκδοση μεγαλύτερης εμβέλειας του Switchblade 300 LE, με αυτονομία έως και 10 χιλιόμετρα. • Switchblade 300 EC: Μια έκδοση “εκτεταμένης μεταφοράς” του Switchblade, η οποία μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο έως 1,8 κιλά. • Switchblade 600 EC: Μια έκδοση μεγαλύτερης εμβέλειας του Switchblade 300 EC, με αυτονομία έως 40 χιλιόμετρα και μέγιστο χρόνο πτήσης 30 λεπτά.

Κάθε τύπος Switchblade έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες αποστολές και καταστάσεις, με ποικίλα εύρη, χρόνους πτήσης και δυνατότητες ωφέλιμου φορτίου. Το “καμικάζι drone” του NCIST πιθανότατα ακολουθεί την ίδια αρχή.

Εγχώρια αναπτυγμένα «drones αυτοκτονίας» Chien Hsiang

Η Ταϊβάν αποκαλύπτει νέα drones καθώς αυξάνεται η απειλή από την Κίνα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πέντε νέοι τύποι drones αποκαλύφθηκαν καθώς η Κίνα διεκδικεί περισσότερα εδάφη πάνω από την Ταϊβάν

Ένας κρατικός κατασκευαστής στρατιωτικών όπλων από την Ταϊβάν παρουσιάζει πέντε νέους τύπους στρατιωτικών drones την Τρίτη, καθώς το αυτοδιοικούμενο νησί προσπαθεί να ενισχύσει τις ασύμμετρες πολεμικές του ικανότητες ενάντια στην αυξανόμενη στρατιωτική απειλή της Κίνας.

Στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan, ο κατασκευαστής όπλων της Ταϊβάν αποκάλυψε οκτώ τύπους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) – συμπεριλαμβανομένων πέντε μοντέλων που παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά.

Τα ειδησεογραφικά drones έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και είναι εξοπλισμένα είτε με δυνατότητες μάχης είτε με δυνατότητες επιτήρησης, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Έρευνας Αεροναυτικών Συστημάτων του Ινστιτούτου Eric Chiits, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι συσκευές σχεδιάστηκαν για χρήση από διαφορετικούς κλάδους του στρατού της Ταϊβάν.

«Σε απάντηση στις νέες παγκόσμιες τάσεις πολέμου, ο στρατός μας αναπτύσσει ισχυρές πολεμικές ικανότητες», είπε ο Τσι.

Νέα όπλα αποκαλύφθηκαν καθώς η Κίνα αντεπιτίθεται όλο και περισσότερο στην Ταϊβάν –μια νησιωτική δημοκρατία με 23,5 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έλεγχε ποτέ– και αρνήθηκε ρητά να αποκλείσει τη χρήση βίας για να την φέρει υπό έλεγχο.

Η Κίνα επίσης ασκεί ολοένα και περισσότερο στρατιωτική πίεση στην Ταϊβάν στέλνοντας τακτικά αεροσκάφη και πλοία του πολεμικού ναυτικού στη μεσαία γραμμή του στενού της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν παρουσιάζει νέα drones καθώς αυξάνεται η απειλή από την Κίνα

Για δεκαετίες η γραμμή χρησίμευε ως ένα άτυπο αλλά σε μεγάλο βαθμό σεβαστό σύνορο ελέγχου για τις δύο πλευρές, μέχρι που το Πεκίνο άρχισε να ξεκινά μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ως απάντηση στην επίσκεψη της τότε Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosion στο νησί πέρυσι.

Η Ταϊβάν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα αμερικανικά όπλα για να διατηρήσει τις αμυντικές της ικανότητες έναντι μιας ολοένα και πιο ισχυρής Κίνας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε μια πιθανή πώληση όπλων στην Ταϊβάν αξίας περίπου 619 εκατομμυρίων δολαρίων και περιλάμβανε πυραύλους για τα μαχητικά F-16

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις ετήσιες αμυντικές της δαπάνες φέτος κατά 13,9%. Η περίοδος στράτευσης για τους επιλέξιμους Ταϊβανέζους άνδρες θα παραταθεί επίσης από τέσσερις μήνες σε ένα έτος από το 2024.

Ένα από τα νέα drones επιτήρησης είναι το UAV Albatross II το οποίο είναι ικανό να διεξάγει εκτεταμένες περιόδους επιτήρησης και παρακολούθησης πλοίων του πολεμικού ναυτικού στη θάλασσα χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη.

Είναι σε θέση να μείνει στον αέρα για 16 ώρες συνεχόμενα και έχει μέγιστη εμβέλεια πάνω από 300 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ένα άλλο νέο drone επιτήρησης ήταν το φορητό UAV Cardinal III, το οποίο είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση και έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες κατά μήκος της ακτογραμμής.

Ένα βασικό μαχητικό drone που αποκαλύφθηκε επίσης είναι το UAV Loitering Munitions, το οποίο μπορεί να χειριστεί ένας μόνο στρατιώτης. Είναι εξοπλισμένο με κεφαλή και είναι ικανό να στοχεύει ανθρώπους ή οχήματα από τον ουρανό.

Το ινστιτούτο είπε ότι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade 300, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τον ουκρανικό στρατό για να στοχεύουν εχθρικά συστήματα ραντάρ στην άμυνά του κατά της ρωσικής εισβολής.

Άλλοι τύποι νέων πολεμικών drones σχεδιάζονται επίσης για να κάνουν χρήση δορυφορικών συστημάτων GPS και τεχνολογιών παρακολούθησης εικόνων για την εκτόξευση επιθέσεων.

Επίσης, εκτέθηκαν πολλά εγχώρια στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται ήδη από τον στρατό της Ταϊβάν – συμπεριλαμβανομένου ενός UAV Μεσαίου Υψόμετρου Μεγάλης Αντοχής, το οποίο είναι ικανό για επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας και προηγμένη προειδοποίηση αέρα και θάλασσας.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες των drones δεν θα αποκαλυφθούν καθώς θεωρούνται εμπιστευτικές από την κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Ο Chi, διευθυντής του ινστιτούτου, δήλωσε ότι τα νέα drones δοκιμάζονται από τον στρατό της Ταϊβάν και πιθανότατα θα εισέλθουν σε μαζική παραγωγή ήδη από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα δικά μας UAC-UAS που είναι; Τα κρατάμε μυστικά και δεν τα αποκαλύπτουμε για να μην μας τα ματιάσουν οι Τούρκοι;

Γεώργιος Δικαίος

ΠΗΓΗ hellenicdefence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου