Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Με νεροπίστολο;

 

Άννα Παναγιωταρέα

Δύο αστυφύλακες επιβαίνοντες σε περιπολικό έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο-«γιάφκα» της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς περικυκλώθηκαν από μαυροντυμένα τέρατα που τους πετούσαν κατά ριπάς μολότοφ για να τους κάψουν. Ο ένας αστυφύλακας έβγαλε το υπηρεσιακό περίστροφο και πυροβόλησε στον αέρα.

Τότε μόνο αυτοί που αφήνονται τόσα χρόνια να καίνε και να καταστρέφουν φοβήθηκαν κι έφυγαν. Μήπως συνελήφθη κάποιος; Και γιατί να συλληφθεί; Εχει ποτέ κανείς από αυτούς καταδικαστεί; Ούτε ο Βαρουφάκης δεν τόλμησε… να αναγνωρίσει αυτόν που του έριξε τις σφαλιάρες!

Ωστόσο, διάβασα ότι διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, επειδή ο αστυφύλακας πυροβόλησε στον αέρα. Φυσικά, διαμαρτυρήθηκε η μονίμως διαμαρτυρόμενη Αριστερά. Τι μας λες!

Αν ένας αστυφύλακας του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο δεν υπερασπιστεί τον εαυτό του -χωρίς να βλάψει τους κουκουλοφόρους που του επιτέθηκαν-, πώς ζητάμε να υπερασπίζεται τη δική μας; Αν πρέπει να έχει το υπηρεσιακό περίστροφο για φιγούρα, μέσα στην πέτσινη θήκη, αν όχι την ώρα που χρειάζεται για να υπερασπιστεί έναν πολίτη ή τον εαυτό του, τότε γιατί η Αστυνομία δεν τον «εξοπλίζει» με νάιλον πιστολάκια που μοιάζουν με αληθινά ή και με νεροπίστολα; Φαντάζεστε την έκπληξη του κουκουλοφόρου, όταν εκείνος επιτίθεται με τη μολότοφ για να τον λαμπαδιάσει, ο αστυνομικός να βγάζει το νεροπίστολο για να τον… καταβρέξει;

Οταν διαβάζει η πολιτική ηγεσία ότι οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν ως σημαντικό ζήτημα «την ασφάλειά τους», δεν φαντάζομαι να θεωρεί ότι εννοούν την ασφάλεια που πληρώνουν για το αυτοκίνητό τους ή για το σπίτι τους ή τη ΔΕΗ. Εννοούν το αίσθημα της ασφάλειας ώστε να μπορούν να περπατούν, όποια ώρα, στο δρόμο -πολλώ δε μάλλον που λόγω ενεργειακής κρίσης οι δρόμοι είναι σκοτεινοί-, στην αγορά, σε χώρους διασκέδασης ή και να επιστρέφουν στο σπίτι τους χωρίς να νιώθουν ότι, από στιγμή σε στιγμή, μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους, η περιουσία τους, η οικογένειά τους. Αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, στην ασφάλεια του πολίτη συμβάλλει αποφασιστικά ο κάθε αστυφύλακας, πεζός, σε μοτοσικλέτα ή σε περιπολικό. Και μόνο η παρουσία του μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Διαβάζω με προσοχή τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η Αστυνομία για τις επιτυχίες της στην καταστολή του εγκλήματος που, στους καιρούς που ζούμε, παίρνει άπειρες μορφές. Θα ήθελα ταυτόχρονα να διαβάζω και τους επαίνους προς τους αστυνομικούς που κάνουν σωστά, ψύχραιμα και με υπευθυνότητα τη δουλειά που τους ανέθεσε το κράτος. Νομίζω ότι υπάρχουν όρια στη δικαιοδοσία τους αυστηρά καθορισμένα. Οταν τα τηρούν στο ακέραιο, δεν βλέπω κανένα λόγο να ζητείται η Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Εχετε προσέξει το «μαύρο» σύνθημα στον τοίχο της εγκαταλελειμμένης ΔΕΗ στη Σταδίου; «Σκότωσε έναν αστυνομικό. Σώζεις μια ζωή»…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου