Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Υπογράφηκαν οι υπογραφές για τα πλοία MİLGEM 6ο, 7ο και 8ο

 

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Υπογράφηκαν οι υπογραφές για τα πλοία MİLGEM 6ο, 7ο και 8ο

Υπογράφηκαν συμβάσεις για τρεις νέες φρεγάτες στο πλαίσιο των φρεγατών κλάσης İSTİF, οι οποίες αποτελούν τη συνέχεια του Έργου MİLGEM για τις Ναυτικές Δυνάμεις που εκτελείται από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών. Οι φρεγάτες θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα σε 36 μήνες σε τρία διαφορετικά ιδιωτικά ναυπηγεία και θα τεθούν σε υπηρεσία του ναυτικού.

Πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τελετή υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή τριών νέων φρεγατών στο πλαίσιο του έργου İSTİF Class Frigate Project, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του Έργου MİLGEM που πραγματοποιείται από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) για τις ανάγκες του Ναυτικού Διοίκηση Δυνάμεων.

Στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στο SSB παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του SSB İsmail Demir καθώς και Γενικός Διευθυντής STM Özgür Güleryüz, Sedef Shipyard Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και TAİS Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Metin Kalkavan, Πρόεδρος Anadolu Shipyard Süalp Ömer ÜRKMEZ, Πρόεδρος Sefine Shipyard Demir Koloğlu και εκπρόσωποι του αμυντικού τομέα.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο πρόεδρος της SSB Demir είπε:

«Χάρη στην ανάπτυξη κρίσιμων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας των πλοίων μας, τα οποία διαθέτουν πολλές εθνικές ανεπτυγμένες πλατφόρμες και συστήματα πολέμου, το ποσοστό εγχώριας κατοικίας της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα έχει φτάσει το 75%. Τώρα θα εξοπλίσουμε τις φρεγάτες μας κλάσης STIF, για τις οποίες έχουμε αναπτύξει όλα τα συστήματα αισθητήρων και οπλικών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο, με εθνικές δυνατότητες αεράμυνας.

Φρεγάτα κλάσης MİLGEM STACK

Οι προσπάθειές μας για τοπική προσαρμογή δεν θα περιοριστούν σε αυτό. Για παράδειγμα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε πολλούς τομείς όπως το Head Cannon, το Helicopter Catch System και διάφορα εξαρτήματα του κύριου συστήματος προώθησης. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στην κατασκευή των φρεγατών μας, τις οποίες θα ξεκινήσουμε ταυτόχρονα σε 3 διαφορετικά ναυπηγεία και θα ολοκληρώσουμε σε 36 μήνες.

Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, δεσμευόμαστε στον στόχο μας για μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία. Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη πεποίθησή μου ότι κάθε είδους περιορισμός που επιβάλλεται στη χώρα μας και στην Προεδρία μας, είτε κρυφά είτε φανερά, θα μας ενδυναμώσει και τα ποσοστά τοπικότητάς μας θα μεταφερθούν σε υψηλότερα επίπεδα». 3 φρεγάτες σε 36 μήνες

Στο έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την STM - TAİS, κάθε ένα από τα ναυπηγεία Anadolu, Sedef και Sefine σχεδιάζεται να κατασκευάσει ταυτόχρονα μια φρεγάτα I-class σε 36 μήνες. Οι φρεγάτες κλάσης İSTİF, των οποίων όλα τα συστήματα αισθητήρων και όπλων έχουν αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο, θα είναι επίσης εξοπλισμένα με εθνικές δυνατότητες αεράμυνας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες εθνικοποίησης θα συνεχιστούν σε πολλούς τομείς όπως το Head Cannon, το σύστημα σύλληψης ελικοπτέρων και διάφορα εξαρτήματα του κύριου συστήματος πρόωσης.

Φρεγάτα κλάσης ΙSTIF

Εθνικές λύσεις όπως το σύστημα κλειστής αεράμυνας Gökdeniz, το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης Cenk-S, το ραντάρ ελέγχου πυρός Scorpion, το ραντάρ φωτισμού, ο σωλήνας τορπιλών, το Εθνικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης MIDLAS, Hisar-D θα πραγματοποιηθούν σε όλα τρία πλοία. Έτσι, θα αυξηθεί και ο ρυθμός εντοπιότητας στα συστήματα και τα υποσυστήματα που θα συμπεριληφθούν στα πλοία.

Γενικές πληροφορίες για τις φρεγάτες I- Class

Το MİLGEM İ-Class Frigate Project, το οποίο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις κορβέτες κατηγορίας ADA ως προς τη δομή του, είναι κρίσιμης σημασίας για την τουρκική αμυντική βιομηχανία, καθώς τα οπλικά ηλεκτρονικά συστήματα που θα φέρει είναι κυρίως εγχώριας παραγωγής.

Οι Φρεγάτες I-Class ξεχωρίζουν με τις ικανότητές τους ανθυποβρυχιακού, επιφανειακού και αεράμυνας πολέμου, την εκτέλεση δραστηριοτήτων φυλακίου, αναγνώρισης, επιτήρησης, ανίχνευσης στόχων, αναγνώρισης, αναγνώρισης και έγκαιρης προειδοποίησης. Οι πρώτες εθνικές φρεγάτες, που επεκτάθηκαν κατά 10 μέτρα λόγω αλλαγών εξοπλισμού και προσθηκών που έγιναν στα οπλικά συστήματα σύμφωνα με την κλάση ADA, έχουν εκτόπισμα 3100 τόνων, μήκος 113 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα. Η φρεγάτα κλάσης MİLGEM İ διαφέρει από τις κορβέτες κλάσης ADA με την ικανότητά της να διαθέτει κατευθυνόμενους πυραύλους αεράμυνας.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Γιατί βιάζονται οι Τούρκοι και θέλουν να έχουν μέσα σε 36 μήνες 4 νέες φρεγάτες; Οι τρεις συν την μια φρεγάτα που την ολοκληρώνουν τώρα. Τρέχουν με ρυθμούς λαγού και εμείς πάμε με ρυθμούς χελώνας. Λένε οι ειδήσεις από πλευρά της Τουρκίας πως θα έχουμε εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό σε 4 ναυπηγεία για να συνεχίσουμε της ναυπηγήσεις με γρήγορους ρυθμούς. Θα έχουμε μετά το 2030 έναν από τους μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους και μετά το 2035 θα είμαστε μια περιφερειακή υπερδύναμη, ικανή να κάνει ακόμα και πόλεμο μακριά από την χώρα μας.

Αυτό αναρωτιούνται και οι Ρώσοι με δικά τους άρθρα: για ποιον λόγο ναυπηγεί έναν τόσο μεγάλο στόλο η Τουρκία και εναντίον ποιου θα τον χρησιμοποιήσει;

Δεν ξέρω τι διαβάζουν εδώ οι αναλυτές στην Ελλάδα και τι βλέπουν για κλάδους ελαίας και να τα βρούμε με την Τουρκία! Κρούω για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος, αναζητείτε Ηγέτης με όραμα και πίστη σε αξίες και ιδανικά! Διαλέξτε: είτε θα πεινάσουμε, θα είμαστε όλοι από 18-65 ετών ετοιμοπόλεμοι και θα αγωνιστούμε για να κατασκευάσουμε τα δικά μας οπλικά συστήματα και να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε, Είτε θα μας καταπιούν και θα είμαστε δούλοι, όπως έγινε το 1453 που είμαστε για 400 χρόνια σκλάβοι.

Διαλέξτε τι θέλετε! Ξυπνήστε επιτέλους, ξυπνήστε!

Αναμένουμε τα σχόλιά σας στο Twitter!

Γεώργιος Δικαίος

ΠΗΓΗ https://hellenicdefence.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου