Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ο Ερντογάν στα πρότυπα του πειρατή Μπαρμπαρόσα!

 

Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ της  Άγκυρας, που θέλει να γίνει «ισόβιος» Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει προαναγγείλει την κατασκευή ενός ακόμη αεροπλανοφόρου.  Θα πρόκειται για διπλάσιο σε μέγεθος αεροπλανοφόρο σε σχέση με εκείνο, που πρόσφατα απέκτησε η κατοχική δύναμη. 

Αυτό το νέο απόκτημα, όπως συναφώς εξήγησε ο ίδιος ο Ερντογάν, θα δείξει την δύναμη της χώρας στις θάλασσες και επισήμανε ότι οι Τούρκοι θα επιβεβαιώσουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι του πειρατή Μπαρμπαρόσα! Είναι προεκλογικές οι υπερβολές του; Μάλλον όχι. Γιατί ό,τι και να λέγει για τους πειρατές και να συνδέει τις κινήσεις του με τους προγόνους του,  είναι σαφές πως υπάρχει μια πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Το γεγονός, δηλαδή, ότι η κατοχική Τουρκία θα αποκτήσει και δεύτερο, μεγαλύτερο σε μέγεθος, αεροπλανοφόρο. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ αναφερόμενος στο νέο αποβατικό σκάφος Αnadolu,, το οποίο είναι τουρκικής κατασκευής, είπε  πως «το πλοίο διαθέτει 1.300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1.300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες…»

ΟΛΑ αυτά λέγονται και γίνονται ενώ υποτίθεται πως στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διαμορφώνεται μια εικόνα βελτίωσης. Και μάλιστα ενόψει τούτου, έχει όπως φαίνεται συμφωνηθεί κλίμα αμοιβαίας αποχής από ενέργειες, οι οποίες θα διαταράξουν τα «ήρεμα νερά». Στα πλαίσια αυτά από ελλαδικής πλευράς δεν πραγματοποιήθηκαν, στη διάρκεια του Πάσχα, επισκέψεις σε ακριτικά νησιά αξιωματούχων της κυβέρνησης. Παράλληλα, έγινε γνωστό από δημοσιεύματα πως Αθήνα και Άγκυρα έχουν ακυρώσει ασκήσεις υιοθετώντας ένα μορατόριουμ μέχρι και το Σεπτέμβριο, ώστε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην υπάρξει ένταση, που ειρήσθω εν παρόδω, προκαλείται μονίμως και αποκλειστικά από την κατοχική Τουρκία. 

ΤΑ όσα αναφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον… πειρατή Μπαρμπαρόσα αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών. Αφορά το πώς θα συμπεριφέρεται  η κατοχική δύναμη έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου. Πρόκειται για τη γνωστή τουρκική επιθετική, ακραία συμπεριφορά της Άγκυρας, την οποία βιώνουμε διαχρονικά. Υπάρχουν, βέβαια και εκείνοι που θεωρούν πως η «νέα εποχή» θα παραμείνει και μετεκλογικά. Αυτό το αφήγημα δεν στηρίζεται σε γεγονότα. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν, αλλά ο Ερντογάν άλλα λέγει κι άλλα πράττει. 

Η Θέση του "Φ"   

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου