Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Φίλης Κ.: Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να επιβάλει μια δική της ατζέντα εάν ...


Ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, μίλησε για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία (08-05-2023).

Η αλήθεια είναι ότι κανένα αποτέλεσμα σήμερα που μιλάμε δεν θα μας κάνει εντύπωση καθώς είναι «συγκεχυμένη η εικόνα» σχετικά με το ποια μπορεί να είναι τα εκλογικά αποτελέσματα, σημείωσε ο κ. Φίλης. Ο κ. Φίλης είπε ότι ο Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Ερντογάν στον πρώτο γύρο, ωστόσο το γεγονός πως στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονται ταυτόχρονα βουλευτικές και προεδρικές εκλογές έχει τη σημασία του και πιθανώς θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών. Σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της γείτονος σε ό,τι αφορά στην χώρα μας.
------------------------------ ⌚️ Ενότητες: 00:00-00:03 Intro. 00:03-12:56 Κων/νος Φίλης. 12:56-13:04 Outro. ------------------------------ Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα ertnews.gr - https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/a...

ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου