Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Οι Δυτικοί δεν μπορούν να επιβάλουν καμία “λύση” στο Αιγαίο

Το αντιαμερικανικό -κατ’ άλλους «ρωσικό» λόμπι που δρα ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Τσούνη για τις δηλώσεις του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που αφορούσαν τα προβλήματα που δημιουργεί η κατοχική Τουρκία στην Ελλάδα. Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης μίλησε ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι της ελληνικής Ομογένειας. Πρέπει μερικά πράγματα να ξεχωρίζονται για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να προκαλούνται κακές εντυπώσεις.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις θέσεις, όπως εκφράστηκαν, αλλά τόσα χρόνια ως ανταποκριτής στο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο σκέψης των γραφειοκρατών. Ξέρω επίσης ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει από ένα πρέσβη, ούτε καν από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, τον Άντονι Μπλίνκεν. Κάποιοι θα προσθέσουν ότι δεν αλλάζει ούτε από τον ηγέτη της υπερδύναμης, αν αι αυτό πρόκειται για υπερβολική θεώρηση των πραγμάτων.

Το κείμενο αυτό δεν γράφεται για να υποστηριχθούν οι θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, όπως αυτές εκφράστηκαν στη συνομιλία του με τον εξαίρετο συνάδελφο, Τομ Έλλις, ο οποίος πίεσε τον κ. Τσούνη με τις ερωτήσεις του, που είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων. Δεν έχει ανάγκη συνηγόρων, άλλωστε. Όσοι τον γνωρίζουμε από την Αμερική ξέρουμε τις επιδόσεις του για τα εθνικά θέματα. Είναι επίσης και ένας ένθερμος υποστηρικτής του τερματισμού της κατοχής στην Κύπρο και έχει σταθεί αρωγός σε όλους τις προσπάθειες των ακτιβιστών της Ομογένειας.

Απ’ εκεί και πέρα, όπως ήδη ανέφερα, αντιπροσωπεύει την αμερικανική υπερδύναμη, άσχετα απ’ ότι πρέσβευε πριν διοριστεί πρέσβης στην Αθήνα. Για τους περισσότερους στην Ομογένεια, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Για το «αντιαμερικανικό μπλόκ» της Αθήνας είναι η ευκαιρία επίθεσης στον κ. Τσούνη και στην Aμερική. Αλλά, αυτοί οι περίεργοι τύποι, ακροδεξιοί στην πλειοψηφία τους, δεν λένε κουβέντα για την πώληση του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία και την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου απέναντι από την κατεχόμενη Κύπρο…  

                                                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου